"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karamollaoğlu: Kamu kurumlarında israf derhal engellenmelidir

15 Ağustos 2018, Çarşamba 16:36
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bir acil eylem planı hazırlanmalı, üretime dönük olmayan bütün yatırımlar durdurulmalıdır. Yani kamu kurumlarında 'lale devri' sona erdirilmeli, önü alınamayan israf derhal engellenmelidir." dedi.

SP Lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, döviz kurundaki hareketlilik ile Türkiye ve ABD arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

'TÜRKİYE BU KRİZDEN GÜÇLÜ ÇIKABİLİR'

Türkiye'nin bir kriz ile karşı karşıya olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Büyük krizler kendi içinde büyük fırsatları da barındırırlar. Eğer bu süreç akıllı stratejiler ve doğru hamlelerle yürütülebilirse Türkiye bu krizden güçlü ve kârlı bir ülke olarak çıkabilir" diye konuştu.

'KAMU KURUMLARINDA 'LALE DEVRİ' SONA ERDİRİLMELİ'

Ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili hükümete tavsiyelerde bulunan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Öncelikle ABD'nin yaptırımlarına karşı kesinlikle en ufak bir taviz bile verilmemelidir. ABD'ye karşı kararlı duruş devam etmelidir. Yaptırımlara misliyle cevap verilmeli ve soyut meydan okumalar yerine somut yatırımlar hayata geçirilmelidir. D8 ülkeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı şimdi olağanüstü gündemle toplantıya çağırılmalı, İslam ülkeleri ile ekonomik askeri ve ticari ilişkilerin artırılması noktasında ciddi adımlar atılmalıdır. İktidar ve muhalefet bu krizi iç politika malzemesi yapmaktan kaçınmalıdır. Özellikle iktidar mensupları, farklı düşünenleri 'vatan haini' olarak itham etmekten vazgeçmelidir. Aynı gemide olduğumuz sadece kriz günlerinde değil her gün hatırlanmalı ve bu memleketin insanı birbirine düşman edilmemelidir. Farklı sesler, muhalif görüşler bastırılmaya çalışılmamalıdır. Bir acil eylem planı hazırlanmalı, üretime dönük olmayan bütün yatırımlar durdurulmalıdır. Yani kamu kurumlarında 'lale devri' sona erdirilmeli, önü alınamayan israf derhal engellenmelidir."

'SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARI BİR ARAYA GETİRİLMELİ'

İktidara çağrıda bulunan Karamollaoğlu, "Acil olarak bütün siyasi parti genel başkanları bir araya getirilmeli, bir milli mutabakat toplantısı gerçekleştirilmelidir. Bu görüntüde bile olsa iktidara, Türkiye'ye büyük fayda sağlar. Bu, bizim bir bütün olduğumuz manasına gelir. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü çok önemli bir husustur" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1379
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı