"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeş kavgasını gündemden düşüreceğiz

01 Şubat 2015, Pazar 20:02
Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Çözüm sürecini inşallah hep birlikte tamamlayacağız, kardeş kavgasını gündemden düşüreceğiz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bingöl 5. Olağan Kongresi’nde, bazı bölgelerde birçok parti kongre yapamazken, AK Parti kongrelerinin şenlik havasında geçtiğini söyledi.

Bir misyon partisi olan AK Parti'nin milletin bağrından çıkıp ülkeyi ileriye taşıdığını belirten Yılmaz, 2002'de AK Parti’nin iktidara geldiği Türkiye ile bugünkünün çok farklı olduğunu kaydetti.

Hizmetleri hiçbir zaman yeterli bulmadıklarını, rehavete kapılmadan daha ileriye gitmek için koyulan hedefleri aşma anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"İnşallah bu başarıların üzerine yeni başarılar katarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye, birinci atılım dönemini bitirdi. 12 yılda yaptıklarımız sadece ilk atılım dönemimizdi, şimdi ikinci atılım dönemine giriyoruz. İkinci atılımda sıçrama dönemine giriyoruz. Allah’ın yardımıyla bunu da başaracağız. Demokrasimizi daha ileriye taşıyacağız."

Çözüm süreci

Yılmaz, çözüm sürecinin başarılı yürütüldüğünü dile getirerek, "Çözüm sürecini inşallah hep birlikte tamamlayacağız, kardeş kavgasını gündemden düşüreceğiz. Enerjimizi, kaynaklarımızı boş yere harcamak yerine ülkemizin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için harcayacağız" ifadesini kullandı.

Kişi başına düşen gelirin yüksek olduğu ülkeler arasına girmek için büyük çaba gösterdiklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Orada 13 bin dolar sınırı var. Şu anda 10 bin 500 dolar civarındayız. Önümüzdeki süreçte inşallah o kritik eşiği de aşıp yüksek gelirli ülkeler ligine adım atacağız. Teknolojiye ve üniversitelerimize yatırımla bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Sosyal politikalarımızdan hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Tam aksine daha ileriye taşıyacağız."

Yılmaz, aile, ailenin korunması ve dinamik nüfus yapısının geliştirilmesi için hazırladıkları program kapsamında yeni çalışmalar yürüteceklerini belirterek, yeni doğan bebeklere ve annelere çeşitli hediyeler verileceği bilgisini paylaştı.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan 'çeyiz hesabı' diye bir uygulama başlatacağız. Çocuğumuza açtığımız hesap birikecek ve evlilik yaşına geldiği zaman devlet olarak katkıda bulunacağız. Çalışan kadınlar için birtakım haklar getiriyoruz. Konut edindirme konusunda yine açıklama yapıldı. İlk konut için para biriktiren vatandaşlarımıza yüzde 15 devlet katkısı vereceğiz. Böylece hem dayanıklı yeni konutları teşvik edeceğiz hem de inşaat sektörünü daha canlı tutmuş olacağız. Aynı zamanda vatandaşımızın daha fazla tasarruf yapmasını teşvik etmiş olacağız."

Yılmaz, AK Parti’nin sıradan bir parti olmadığını, istisnai olduğunu kaydederek, "Her seçimde bir öncekinden daha üstün yoluna devam etti. Dünyada böyle bir parti çok azdır" dedi.

Başkanlık sistemi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de partisinin seçimi kazanma ve tek başına iktidara gelme gibi sorunu olmadığını söyledi.

Başkanlık sistemine geçmek için anayasa değişikliğinin şart olduğuna işaret eden Erdem, şunları dile getirdi:

"İstikrarı sağlamamız için mutlaka başkanlık sistemine geçmemiz lazım. Birtakım darbelere karşı daha dayanıklı hale getirmemiz için istikrarı sağlayacak başkanlık sistemini Türkiye’ye getirmemiz lazım. Diğer partiler karşı çıkıyor. Onların ruhunda olmadığı için başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar. Dünyanın en gelişmiş ve güçlü ülkeleri başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerdir çünkü başkanlık sistemi istikrar, başarı getiriyor. İşte bu seçim anayasayı değiştireceğiz.

AA

Okunma Sayısı: 1310
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı