"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Katillere bu topraklarda yer olmayacak"

21 Ekim 2014, Salı 15:26
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu toprakları Kerbela'ya çevirmek isteyenlere bir daha izin vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde etnik ve mezhep temelli katliamlara, katillere bu topraklarda yer olmayacak. Bunu böyle bilmeleri lazım" dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokratik ve çok farklı görüşlerde siyasi partilerin bulunduğu bir ülke olduğunu ve olacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ama temelde iki siyasi eğilim var. Son olaylar bunu daha açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bir tek tipçi, Baasçı, dayatmacı ve başka fikirlere tahammül edemeyen siyasi akım. İkincisi de demokratik çoğulculuğu benimsemiş, her bir vatandaşına saygıyla, muhabbetle bakan, her bir siyasi görüşe özgürlükçü bir yaklaşımla, empatiyle yaklaşan akım. Birincisinin temsilcileri belli, maskeleri düştü, kendilerini gösterdiler. Nasıl Suriye'de Baas rejiminin yanında durmuşlarsa onlar, Türkiye'de de istiyorlar ki belli bir bölgede sadece bir siyasi parti olsun, başka siyasi partiler olmasın. Bir siyasi görüş olsun, başka bir siyasi görüş olmasın. Başka bir sivil toplum kuruluşu yapılanması olmasın, olursa onlardan izin alarak hayat hakkına sahip olsunlar, farklı görüşler özgürce beyan edilmesin, insanlar zorla haraç vermeye, belli siyasi görüşleri ifade etmeye mecbur bırakılsınlar. İşte bunları alt alta koyduğunuzda tam bir Baas ideolojisi çıkıyor. Bunları yapmak isteyen bir siyasi görüş var Türkiye'de. Aynı şekilde farklılıklara tahammül edemeyen ve kendi siyasi geçmişi dolayısıyla tek partici zihniyeti bir CHP var, bir HDP var. Birlikte Türkiye'deki bu şehirlerin yanmasına sebep olacak provokasyonlara çanak tuttular. Biz hangi amaçla olursa olsun, hangi etnik veya mezhebi grubu diğerine karşı destekliyor olursa olsun hiçbir tekçi yaklaşıma izin vermeyeceğiz. şehirlerimiz, sokaklarımız, köylerimiz, aşiretlerimiz, obalarımız ailelerimiz, evlilik üzerinden en yakın akrabalıklarımız her bir vatandaşımızı barındıracak çeşitliliği muhafaza edecekler. İşte o zaman geleceğimize emniyet içinde bakabiliriz."

Bu mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Onlar için kendilerinden olmayanların hayat hakkı yoktur" dedi.

Olaylarda ölenler

Bu olaylarda kayıpların 40'a yaklaştığını, son olarak yaralılardan vefat edenlerle de 38 olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Katledilen vatandaşımızdan bahsetmek istiyorum. Şehit olan Atıf Şahin'i. Ailesini evinde ziyaret ettim. Amasya'ya gittiğimde de zikrettim. Amasya'da Hüseyin Hatipoğlu polis kardeşimin, şehidimizin ailesini ziyaret ettim. Her iki aileye de gerçekten buradan millet adına tebriklerimi, teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bütün bu olayları tam bir metanetle karşıladılar. Hiçbir polis, emniyet görevlisinin evinde nefret dili duymadım, 'gidin de şunları cezalandırın' gibi bir tabir duymadım. Başka gruplara karşı şiddet içeren bir ifade duymadım. Aksine mütevekkil ve gayet vakur bir duruşla 'vatan sağolsun, milletimizin arasına fitne girmesine sayın Başbakanım izin vermeyin' dediler. İşte bizim kültürümüz bu. Şimdi şehit edilen Atıf'ta, Hüseyin de bu anlamda bu vandalizmin kurbanı oldular. Diyarbakır'da şehit edilen 16 yaşındaki Yasin Börü'de. Hüseyin'de, Yasin Börü'de, Atıf'ta Kürt, Türk olarak aynı katillerin elinde şehit oldular. Birisi esnafla omuz omuza olduğunu göstermek için onları ziyaret ederken ikisi şehit oldu. O genç kardeşimiz de bugün sabah babasıyla tekrar konuştum. Fikri bey. O genç kardeşimiz de kurban etini fakirlere dağıtmak isterken üçüncü kattan atılarak, üzerinde taşla başı ezilerek şehit oldu. Tabii onun yanında diğer 3 arkadaşı şehit oldular. 

Bu vatandaşlarımızın doğdukları yerler, bu vatandaşlarımızın etnik veya kültürel arka planları artık  önemli değil. Türktüler, Kürttüler, Diyarbakırlıydılar, Amasyalıydılar, Ankaralıydılar. Ama nezdimizde bugün onlar bu zalimler karşısında her biri bir Hz Hüseyin'dir. Tam Muharrem ayı yaklaşırken zikrediyorum. Muharrem ayı yaklaşırken Amasyalı Hüseyin bir Kerbela şehidi gibi kendi halkıyla dayanışma içindeyken şehit edildi. Yasin arkasından Yasin'i Şerif okuyarak defnedilen Yasin fakirlere, mazlumlara yardım etmek isterken şehit edildi. Allah onlara rahmet eylesin. Ama bu toprakları Kerbela'ya çevirmek isteyenlere bir daha izin vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde etnik ve mezhep temelli katliamlara, katillere bu topraklarda yer olmayacak. Bunu böyle bilmeleri lazım. 

Onların tavrının aksine bizim için her can azizdir. Her insan korunması gereken kutsal bir emanettir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarını her bir vesileyle zikrederken bunu dilimizden söylemiyoruz, aklımızdan dahi söylemiyoruz, yüreğimizden söylüyoruz biz yüreğimizden."

Okunma Sayısı: 1051
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı