"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kazlıçeşme'de miting muamması

27 Mayıs 2015, Çarşamba 14:58
HDP İstanbul Eş İl Başkanı Cesim Soylu, Kazlıçeşme'de yapmayı planladıkları mitingin iptal edilmediğini belirterek, "30 Mayıs günü bizler Kazlıçeşme'de mitingimizi en görkemli şekilde gerçekleştireceğiz'' dedi.

Soylu, HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, seçim çalışmalarının zirvesinin, 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de yapacakları miting olduğunu söyledi.

Bugüne kadar İstanbul'da 10’dan fazla miting yaptıklarını ancak 30 Mayıs'taki mitingin en kapsamlı miting olacağını ifade eden Soylu, "Ancak dün, basında ve sosyal medyada bu mitingin yapılmayacağına dair bir takım değerlendirmeler çıktı. Bunlar valiliğin açıklamasına istinaden çıkmış değerlendirmelerdir. İstanbul Valiliği ile görüşme gerçekleştirdik. Buradan çıkan sonuçlar, bu değerlendirmeler, mitingimizin iptal olduğu yönünde değerlendirmeler değildir. Mitingimiz iptal edilmemiştir. 30 Mayıs günü bizler Kazlıçeşme'de mitingimizi en görkemli şekilde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Soylu, İstanbul Valiliği'nin değerlendirmesinin daha çok Yenikapı'daki mitingle ilgili olduğunu aktardı.

Kendilerinin mitingi yapamayacağına ilişkin herhangi bir değerlendirmenin söz konusu olmadığını vurgulayan Soylu, "Biz en görkemli, en coşkulu şekilde, bu seçim sürecine ve bu seçim atmosferine, bu seçim çalışmamıza en yakışır şekilde kendi mitingimizi gerçekleştireceğiz. Herhangi bir iptal ve engelleme söz konusu değildir. Bütün halkımız bütün duyarlılığı ve coşkusu ile 30 Mayıs'ta saat 15.00'te Kazlıçeşme'ye gelecektir'' ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin Valilik kararında yer alan Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu ile görüşme yapılıp yapılmadığını sorması üzerine Soylu, şunları kaydetti:

''İstanbul'da seçimler için resmi olarak tahsis edilmiş sınırlı 1-2 miting alanı vardır ama onun dışında İstanbul'un her tarafında seçim çalışmalarının yapıldığı miting alanları vardır. Esasen seçim süreçlerinde böyle bir yasak da yoktur. Kazlıçeşme de geniş ve kitlemizin tanıdığı bir alandır. Kazlıçeşme kolay gelinebilecek ve mitingin en iyi gerçekleşebileceği bir alandır. Biz o alanı tercih ettik. Bu konuda bir pürüz yok. Mitingimiz yapılacaktır. Bu konuda bir engelleme söz konusu olmayacaktır ancak ilçe seçim kurullarının seçim mitingleri için tayin ettikleri alanlar vardır. O alanlar dışındaki alanlar da tercih edilebilir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur. Biz de bu alanı tercih ettik. Herhangi bir pürüz yoktur. Biz, Sayın Vali ile de konuştuk. Onların açıklaması bizim miting yapmayacağımıza dönük değil. Daha çok bizim önceki açıklamalarımızda, parti temsilcilerimizin yapmış olduğu değerlendirmelere dönük değerlendirmelerdir."

Soylu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri de yaptıklarını ifade ederek, "Bugün emniyetle mitingin planlamasına ilişkin bir toplantımız olacak. Yani bir pürüz yok. İlçe seçim kurulları örneğin, 'Zeytinburnu'nda miting alanı Zeytinburnu Meydanı'dır' der. 'Onun dışındaki alanlar beni ilgilendirmez. O emniyet ve valiliği bağlar' der. Biz de zaten emniyetle konuştuk. Bu konuda bir pürüz yok. Problem yok'' değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Valiliği'nin açıklaması

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise HDP yetkililerince bu partinin 30 Mayıs 2015'te Zeytinburnu ilçesi Kazlıçeşme alanında yapmak istediği mitinge izin verildiği yönünde açıklamalar yapıldığı ve bu açıklamaların yazılı ve görsel basında ve internet ortamında haber olarak yer aldığının anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Valiliğimizce dün yapılan açıklamada da belirtildiği üzere 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, 28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren seçimlere kadar olan son on günlük sürede her türlü açık hava toplantılarına izin verme ya da vermeme yetkisi Valiliğimizde olmayıp, müracaat mercisi ve izin verme - vermeme yetki ve takdiri tamamen ilçe seçim kurullarına aittir" ifadelerine yer verildi.

Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu açıklaması

Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu yetkilileri de HDP'nin talebine ilişkin resmi yazının 20 Mayıs'ta partiye iletildiğini belirterek, "Kazlıçeşme miting alanları arasından çıkarıldığı için orada hiçbir siyasi parti miting yapamıyor" ifadesini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 5242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı