"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kelime-i Tevhid getirdi, oyu kaptı

07 Ekim 2015, Çarşamba 16:49
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kahramanmaraş’ta esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Özkan, geçen seçimde AKP'ye oy attığını söyleyen ve koalisyon kurulmamasına sitem eden kadın seçmenden, Kelime-i Tevhid getirerek CHP'ye oy sözü aldı.

Esnafın sorunlarını dinleyen ve partisi için vatandaşlardan oy isteyen Özkan, kaplı çarşı ziyaretinde karşılaştığı AKP'li kadın seçmenle ilginç diyaloglar yaşadı. AKP'li kadın seçmenle önce tanışıp sonra ayaküstü sohbet eden Özkan, adının açıklanmasını istemeyen seçmenin koalisyon tepkisiyle karşılaştı. Özkan’a, koalisyon hükümeti kurulmadığı için sitem eden seçmen, "Neden Koalisyona gitmediniz, ben koalisyona attım bu sefer oyumu, Türkiye bu sene koalisyon istiyor. AKP’yi çok denedik, 10 senedir olmuyor. Ya siz gelirsiniz bu sefer ya da öteki Türkeş gelir, ikinizden birisini istiyoruz bu sefer.” dedi. Özkan'ın Kelime-i Tevhid getirerek CHP'ye destek istemesi üzerine AKP'li kadın seçmen, "Vereyim bu sefer tamam." diye karşılık verdi.

Yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren CHP’li Tuncay Özkan, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. CHP Kahramanmaraş milletvekili adayları ile kapalı çarşıda esnaftan oy isteyen Özkan, yolda karşılaştığı AKP'li kadın bir seçmenden oy istedi. Kadının ‘Neden koalisyona gitmediniz?’ sorusu üzerine Özkan, diğer partilerle koalisyon görüşmelerinde bulunduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını anlattı. Bunun üzerine seçmen, “Ankara’ya gidince bizi unutuyorsunuz, şimdi böyle geliyorsunuz. Niye koalisyona gitmediniz siz. Ben koalisyona attım bu sefer oyumu, Türkiye bu sene koalisyon istiyor. Hanginizi göndersek aynı olacaksınız. Atmayacağız biz bütün Kahramanmaraş şimdi. Rabb'im inşallah içinize şey doldurur oraya varınca, bu dünyanın öte dünyası da var. Biz sizi oraya Allah için gönderiyoruz.” siteminde bulundu. 

KELİME-İ TEVHİD GETİRDİ

Tuncay Özkan ise Kelime-i Tevhid getirerek, “Bizi bir gönder, şu iktidara bir getir, ondan sonra unutursak… Abla biz çok istedik, diyoruz ki biz, AKP’ye gittik dedik ki; ‘olmak istiyoruz’, kaçtı masadan kaçtı, MHP’ye gittik dedik ki; ‘her şeyi verelim ne olur gel birlikte yapalım’ dedik yok dediler. Ben 6 yıl hapis yattım, Ergenekon davasından, daracık bir hücrede. Öbür dünya olduğunu en iyi ben biliyorum. La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah, Allah'ın eli olmadan hiçbir şeyin olmayacağını en iyi bilen insanım. Sana diyorum ki söz veriyorum, sen oyunu bize ver, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olsun söz, ben de sen ne istiyorsan yapacağım.” cevabını verdi. 

“AKP’Lİ SEÇMEN ARTIK AKP’YE OY VERMEK İSTEMİYOR”

Esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Özkan, AKP'li seçmenin iktidar partisine oy vermek istemediğini belirtti. Seçmenin arayış içerisinde olduğunu anlatan Özkan, “Maraş’ta oyumuzu en az ikiye katlayacağımıza eminim. Bizim en önemli problemimiz Türkiye. Biz AKP’nin bittiğini, artık iktidarının yok olduğunu görüyoruz. Yerine daha iyisini koymak için vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. AKP’li seçmen artık AKP’ye oy vermek istemiyor, bir arayış içerisinde. O arayıştan biz alacağımız kadar çok oy alıp Maraş’a, Türkiye’ye hizmet etmek istiyoruz.” diye konuştu. 

AKP'li kadın seçmenle arasında geçen ‘oy’ diyalogunu da değerlendiren Özkan şöyle konuştu: “Hanımefendi çok doğru bir şey söylüyor. Diyor ki ‘AKP’ye ben 10 yıldır oy atıyorum ama sorunlarım düzelmiyor’ diyor. Biz de, ‘bizi deneyin’ diyoruz. O da, ‘size oy atacağım’ diyor, biz onları utandırmayacağız.”

Okunma Sayısı: 1296
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı