"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Asla kabul edilemez

25 Temmuz 2017, Salı 15:59
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mescid-i Aksa gerilimine ilişkin, "Filistin yeniden kaynamaya başladı. Duyarlılığımız, amacımız bellidir. İsrail ile Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz. Varsa bir sorun, barışçıl yöntemlerle çözmelerini isteriz. Ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa'da ibadet yapılmasını yasaklanmasını asla kabul edemeyiz. İsrail hükümetinin bizim duyarlılıklarımızı kabul etmesi lazım. İbadet yerinde şiddet olmaz. İbadet eden insana tekme atılamaz. Her inanca saygı göstermek insan olmanın temel görevidir. Arkadaşlarım Filistin Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek bir tutum belgesi yayınladılar. CHP'nin tutum belgesi şudur; Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması kabul edilemez. İbadet eden bir insana tekme atılması asla kabul edilemez. Sorunun barışçıl, uzlaşmacı ve karşılıklı saygı çerçevesinde çözümü mutlaka aranmamalıdır. Neva Şalom Sinagogu'na yönelik saldırılar da asla kabul edilemez. eylemini git başka yerde yap. Bir başka yerdeki olay nedeniyle Türkiye'deki vatandaşımızı üzmek doğru değil kabul edilemez" dedi. 

"EGE'DEKİ DEPREMDE 1350 ÇİFTÇİ ETKİLENDİ. 239 MİLYON LİRALIK BİR KAYBIN OLDUĞU SÖYLENİYOR" 

Ege'deki deprem nedeniyle oluşan zarara değinen Kılıçdaroğlu, "1350 çiftçi etkilendi. 239 milyon liralık bir kaybın olduğu söyleniyor. Tarım sigortası yeniden ele alınmalı. Kiralama ve miras yolu ile oluşan engeller ortadan kaldırılırsa Tarım sigortası asıl işlevine kavuşmuş olacaktır"  dedi. 

"TÜRKİYE'DE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK. BASIN BAYRAMI KUTLANMADI TÜRKİYE'DE" 

Basın özgürlüğünü önemine değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de medya özgürlüğü yok. Basın Bayramı kutlanmadı Türkiye'de. Aynı gün İstanbul'da Cumhuriyet Gazetesi'nin davası görüşülüyordu. Bütün ömrü FETÖ gibi suç örgütleri ile mücadele eden bir gazete. Şimdi bu gazetenin yazarlarını alıyorsunuz FETÖ ile iltisaklı, ilişkili, diye yazarlarını hapise atıyorsunuz. Aklın mantığın alacağı şey değil. Umarım adalet tecelli eder de bu arkadaşlarımız duruşmadan sonra serbest bırakılırlar. En büyük arzumuz bu. Ahmet Şık 'tek servetim kızım' diyor. Basın üzerinde baskı kurarsanız bu ülkeye ihanet etmiş olursunuz" diye konuştu. 

İSRAİL HÜKÜMETİNİN MESCİD-İ AKSA'DA İBADET YAPILMASINI YASAKLANMASINI ASLA KABUL EDEMEYİZ

Mescid-i Aksa gerilimine ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:  "Son günlerde Filistin yeniden kaynamaya başladı. Duyarlılığımız, amacımız bellidir. İsrail ile Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz. Varsa bir sorun, barışçıl yöntemlerle çözmelerini isteriz. Ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa'da ibadet yapılmasını yasaklanmasını asla kabul edemeyiz. Her hükümetin her inanca saygı göstermesi gerekir. Mescid-i Aksa'nın İslam alemi için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorlardır. İsrail hükümetinin bizim duyarlılıklarımızı kabul etmesi lazım. İbadet yerinde şiddet olmaz. İbadet eden insana tekme atılamaz. Her inanca saygı göstermek insan olmanın temel görevidir. Arkadaşlarım Filistin Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek bir tutum belgesi yayınladılar. CHP'nin tutum belgesi şudur; Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması kabul edilemez. İbadet eden bir insana tekme atılması asla kabul edilemez. Sorunun barışçıl, uzlaşmacı ve karşılıklı saygı çerçevesinde çözümü mutlaka aranmamalıdır. 

NEVA ŞALOM SİNAGOGU'NA YÖNELİK SALDIRILAR DA ASLA KABUL EDİLEMEZ

Kudüs'te yaşanan gerilimi büyük bir kaygı ile izliyoruz. Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı insani ve hukuki bir zorunluluktur. İsrail hükümeti Cenevre Konvansiyonu ve protokolü ihmal etmemelidir. Neva Şalom Sinagogu'na yönelik saldırılar da asla kabul edilemez. Bir sinagoga İstanbul'da saldırı düzenlemek insana saldırı düzenlemektir.  Herkesin ibadetine, inanıcına saygı göstermek ortak görevimizdir. Yapacaksan eylemini git başka yerde yap. Bir başka yerdeki olay nedeniyle Türkiye'deki vatandaşımızı üzmek doğru değil kabul edilemez. İsrail hükümeti orantısız güç kullanmamaktan derhal vazgeçmelidir. Türkiye'nin BM kararları çerçevesinde kalıcı iki devletli çözümler içinde olmalı bu bizim beklentimiz" açıklamasında bulundu.  

AA

Okunma Sayısı: 2523
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı