"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu ile MÜSİAD heyeti görüştü: Önceliğimiz hızlı bir koalisyon çıkması

17 Haziran 2015, Çarşamba 15:35
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin olumlu geçtiğini ifade ederek, önceliklerinin bu 4 siyasi parti içerisinden hızlı bir koalisyonun çıkması olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve yönetim kurulu üyeleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da katıldı. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak bir açıklama yaptı. Önceliklerinin bu 4 siyasi parti içerisinden hızlı bir koalisyonun çıkması olduğunu dile getiren Olpak, "Milletin de görevi böyle verdiği kanaati içerisindeyiz. Samimiyetle masaya çözüm amacıyla oturmaları gerektiğini düşünüyoruz.’’ dedi.

"Millet sözünü söylemiştir. Onun sözüne saygı göstermek durumundayız. bundan sonraki süreçte siyasetçilerin söz söyleme zamanıdır.’’ diyen Olpak, şunları kaydetti: "Biz bugünkü ve bundan sonraki görüşmelerimizde elbette kendi fikirlerimizi ve yeni kurulacak hükümetten taleplerimizi dile getireceğiz. Ancak bu siyasetin kendi iç mekanizmalarına bir müdahale tarzında ve amacında olmayacaktır. Bu seçimin kazanımlarına baktığımız zaman gerçekten yüksek katılımlı bir seçim ve mecliste siyasi partilerin güçlü oranlarla temsil edilmiş olmasını önemsiyoruz. Önceliğimiz bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamında yeni bir hükümetin kurulması ve sağlıklı bir protokolle kurulacak koalisyon hükümetinin olabildiğince uzun ömürlü faaliyetlerini yerine getirmesidir. Bu noktada seçim sonuçlarının sivil toplum örgütleri dahil olmak üzere bir özeleştiri ile değerlendirilebilecek bir fırsata da çevirebileceğini de düşünüyoruz. Bunun içerisine siyasi partiler kanunu, seçim kanunu dahil olmak üzere ve 12 Eylül darbe anayasasından itibaren gelen yanlışlıkların tümüyle ortadan kaldırılabileceği bizim MÜSİAD ifadesiyle 'kuvvetler ayrılığı' diye ifade edilip aslında bir 'kuvvetler karmaşası' olarak ifade edilen sistemin de düzeltilmesi gerektiğini söylemek istiyoruz. Ana başlıklar halinde bu görüşlerimizi genel başkana ilettik. Kendilerinin görüşlerini dinledik. Doğrusu ben görüşme içerisinde son derece olumlu izlenimler aldığımı samimiyetle ifade etmek istiyorum. Bu 4 siyasi parti içerisinden hızlı bir koalisyonun çıkması bizim önceliğimiz, milletin de görevi böyle verdiği kanaati içerisindeyiz. Samimiyetle, masaya çözüm amacıyla oturmaları gerektiğini düşünüyoruz.’’

Okunma Sayısı: 2163
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı