"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: MHP’yle koalisyon kurmak isteriz

24 Ekim 2015, Cumartesi 22:04
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına göre MHP’yle koalisyon kurmak istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, eğer olursa koalisyon kurma görevini almak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gideceğini ifade etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de soruları cevapladı. Seçimden sonra hangi partiyle koalisyon kurmak istersiniz?” şeklindeki soruya net bir şekilde cevap veren Kılıçdaroğlu, “MHP’yle koalisyon kurmak isteriz. İkimiz de muhalefetteyiz. Seçim bildirgelerimizde çok fazla ortak noktalar var. Dolayısıyla bir araya gelip hükümet kurabiliriz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na görev almaya gidecek misiniz?” soruya ise şöyle cevap verdi: “Eğer böyle bir görev çıkarsa yasaya göre gidip görevi alacağız.” 

“CHP iktidarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu'nu toplamak isterse ne yaparsınız?” şeklinde bir soru yöneltilen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü bir durum olmazsa olmaz. Yoksa niye toplanacağız ki? Başbakan, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı haftada bir Cumhurbaşkanı’na gidip bilgi veriyor. Bakanlar Kurulu'ndan ne isteyecek. Anayasal sınırlar içinde cumhurbaşkanlığı yapacak.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1693
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı