"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'ndan ‘Adil Öksüz’ açıklaması

01 Ekim 2016, Cumartesi 21:18
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, OHAL uygulamasını doğru bulmadıklarını, Başbakan Binali Yıldırım’la yaptığı görüşmede, Yıldırım’a “Bu parlamentonun demokrasiyi savunacak bir partiye ihtiyacı var. Bu da en çok CHP’ye yakışır. Bizim görevimizdir. Destek vermeyiz” dediğini söyledi.

Darbe girişiminin ardından yapılan operasyon ve tutuklamaları değerlendiren Kılıçdaroğlu, 12 Eylül ve 12 Mart darbelerinde dahi böyle bir tabloyla karşılaşmadığını savundu. “Darbeyle böyle mücadele olmaz. Hapisteki gazeteci sayısı 110’un üzerinde. Ancak faşist yönetimlerde olur bu” diyen Kılıçdaroğlu, kanun hükmünde kararnamelerle ‘kolektif suç’ oluşturulduğunu, sanığın rehin alınarak eşinin de suçlu sayıldığını iddia etti.

‘Adil Öksüz’ün öldürülme ihtimali var’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından gözaltına alınıp bırakılan ve tekrar gözaltı kararı çıkarılan firarî sanık Adil Öksüz’e ilişkin şunları kaydetti: “Bir duyum, ayrıntı vermek istemem. Yakalanıyor, içeridekilere ters kelepçe takılıyor, ona takılmıyor. Üç tutanak var, GPS aleti var. Biri korumasa böyle olmaz. Arkasında güçlü bir örgüt var, yerli yabancı fark etmez. En büyük endişem de öldürülme ihtimali var. Darbe planlayıcısı konumunda bu kişi. Aletle ilgili bilgiler var ama açıklama şansı yok, veri yok çünkü. Bu aletleri kim getiriyor Türkiye’ye buna bakmak lâzım.”

DHA

Okunma Sayısı: 2329
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı