"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'ndan Demokrat Parti'ye ziyaret...

18 Mayıs 2017, Perşembe 16:12
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çatı aday veya aday var mı soruları üzerine, "Bu konular görüşülmedi. Çatı aday deniyor, daha erken. Bu aşamada bu tür görüşmeleri yapmayı doğru bulmuyoruz. Bundan sonra neler yapılabilir, partilerimiz açısından birbirimize görüşlerimizi aktardık. Bugünden aday belirlemek gibi bir düşünce içinde olmadık. Sayın Genel Başkan da bu konudaki düşüncelerini aktardı. Biz geleceğe bakıyoruz. Geniş kitleleri kucaklamak ve onlara düşüncelerimizi aktarmak istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum sonrası ziyaretleri kapsamında Demokrat Parti'yi ziyaret etti. 

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Düşüncelerimizi bir birimize aktardık. Umuyorum önümüzdeki süreç içerisinde referandumda hayır oyunu kullanan bütün vatandaşlarımızın süreci devam ettirme konusunda bizim kararlığımızdan bilgileri olmalarını isterim. Demokrasisi gelişmiş bir ülkede, siyasi görüşleri bir tarafa bırakarak birlikte yaşama irademizi ortaya koyan bir anlayıştan geliyoruz. Bu nalayışiı sürdürmek işitiyoruz. Çabamız mücadelemiz devam ediyor, edecek. Katkı veren sayın Genel Başkan'ın şahsında bütün Demokrat Partililere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi ağırladılar. Teşekkür ediyorum.''

"ÇATI ADAY DENİYOR, DAHA ERKEN. BU AŞAMADA BU TÜR GÖRÜŞMELERİ YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUZ" 

Çatı aday veya aday var mı soruları üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu konular görüşülmedi. Çatı aday deniyor, daha erken. Bu aşamada bu tür görüşmeleri yapmayı doğru bulmuyoruz. Bundan sonra neler yapılabilir, partilerimiz açısından birbirimize görüşlerimizi aktardık. Bugünden aday belirlemek gibi bir düşünce içinde olmadık. Sayın Genel Başkan da bu konudaki düşüncelerini aktardı. Biz geleceğe bakıyoruz. Geniş kitleleri kucaklamak ve onlara düşüncelerimizi aktarmak istiyoruz" dedi. 

"TÜRKİYE DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEM ÜZERİNE KURULMUŞTUR, BUNA BÖYLE DEVAM ETMEK ZORUNDADIR" 

Kılıçdaroğlu, "Demokratik parlamenter sistemi geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kişiye teslim edebilecek bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik parlamenter sistem üzerine kurulmuştur, buna böyle devam etmek zorundadır. Tek adama teslim edilen bir ülkenin sonu felaket olur dünya örnekleri var önümüzde. Tarihte de gümümüzde de örnekleri var." ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretindeki (PYD angajman kuralları) açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Şu aşamada o konulara girmek istemiyorum. Bugün dış politikadan sorumlu bir arkadaşımız basın toplantısı yaptı. Orada bütün detaylar var" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 2438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı