"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'ndan idam yorumu: Biz mi engel olduk?

13 Mart 2017, Pazartesi 11:59
Ankara'da muhtarlar buluşmasında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletvekili sayısı neden 600? 550 sayısı neyimize yetmiyor?" ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Anayasa değişikliği hepimizi ilgilendiriyor.

Eğer başkan isterse asgari ücreti bir günde dondurabilir. Böyle bir yetkisi olacak.

Başkanın kaç yardımcısı olacak? İsterse 500 yardımcısı olacak. Bakan sayısısı kaç olacak? Belli değil, başkanın takdirine bağlı. Müsteşar kim olacak? Üniversite mezunu olup olmamasına bakmayacak.

Devletin tüm kurumları tek kişinin eline veriliyor. Başkan kızdı diye Merkez Bankası'nı kapatalabilir.

Yeni modelde başbakan yok, TBMM'ye gelip güvenoyu istemek de yok. Meclis yetkileri elinden alınmış, ikinci sınıf bir Meclis.

Milletvekili sayısı neden 600? 550 sayısı neyimize yetmiyor? Yeni seçilecek milletvekillerine 187 trilyon lira ek para ödeyeceksiniz.

Referandumun siyasi partilerle ilgisi yok. Bu memleket sorunu. Anayasa, toplumsal uzlaşma metnidir.

Çıkıp şunu söylesinler; Bu anayasa değişikliği millettin hangi derdini çözecek? 600 milletvekili, 18 yaşında milletvekilliği, ömür boyu askerlikten muaf niye geliyor?

Bu beylerin çocukları askerlik yapmayacak. Ömür boyu milletvekili maaşı alacak.

Bu parlamentoda kanun çıkmıyor eleştirisi geliyor. Geçen hafta Meclis'te 1 haftada yüzün üstünde kanun çıktı. Kimsenin haberi oldu mu? Kavga dövüş olmadı mutabakatla çıktı. Memleketin menfaatine ise destekleyeceğiz.

'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de bizim vatandaşımızdır. 'Evet'in vebali çok ağırdır. Fazla değil en geç 5 yıl içinde nasıl bir veballe karşı karşıya kaldığımızı göreceğiz. Hayır çıkarsa neden kaos olsun, Başbakan da Cumhurbaşkanı da yerinde.

141 yıldır ne yapıyorsak, 142. yılda aynı şeyi yapacağız.

Ekonomide belirsizlik anayasadan kaynaklanmıyor ki, bu hükümetin aldığı kararlardan kaynaklanıyor.

Anayasa değişikliği Meclis'te görüşülürken neden televizyonlardan canlı yayınlanmadı.

Biz kimsenin kimliğiyle, yaşam tarzıyla, inancıyla uğraşmıyoruz. Biz 80 milyon bir arada huzur içinde yaşasın istiyoruz.

İDAM AÇIKLAMASI

Milleti kandırmanın hiç gereği yok. 15 Temmuz sonrası Yenikapı'da idam istendi mi? İstendi. Niye idamı koymadınız. Biz mi engel olduk. Çünkü niyetleri yok, milleti kandırmanın alemi yok.

Anayasa Mahkemesi'ne gidin dediler. Bir milletin kaderini bir mahkeme belirleyemez. Bu yüzden. Takdir millettin.

Etiketler: kılıçdaroğlu, idam
Okunma Sayısı: 1313
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı