"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu’ndan YPG açıklaması

22 Ekim 2014, Çarşamba 08:34
"YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" Kemal Kılıçdaroğlu bu sözleri söylemiş olabilir mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısının peşinden İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, öğrencilerle sohbetinde, Türkiye’nin IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye peşmerge güçlerinin geçişlerine izin vermesi ve ABD’nin “YPG’nin terör örgütü şekilde görülmediği” yolundaki açıklamasına ait şekilde değerlendirmelerde bulundu. 
 
Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin “Hükümet Kobane’ye peşmerge geçişine izin verdi. Yine dün ABD, YPG’yi terör örgütü şekilde görmediklerimi açıkladı. Financial Times’ın Türkiye’nin Kobene’de u dönüşü yorumuna yol açan bu gelişmeyi siz parti şekilde nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:

KILIÇDAROĞLU: YPG BİZİM İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL
 
"Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kez terör örgütü şekilde sivillere genç, yaşlı, kadın, bay demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, sebebi ise genç, yaşlı, kadın, bay demeden katletti. Ancak YPG’nin şu esas kadar Türkiye’ye yahut kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa bitkisel ona  da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur."
Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Barzani’ye gönderdiği silahların PKK’nın eline geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın, biçiminde bir değerlendirmede bulunurken bu silahların bizi vurabiliceğini belirtti. 

 

Okunma Sayısı: 1436
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı