"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz iddiası

28 Nisan 2015, Salı 16:47
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği maaşına haciz konulduğu, haciz işleminin yerine getirilmesi için TBMM'ye müzekkere yazıldığı belirtildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan'ın açtığı davada 8 bin 772 lira 40 kuruşluk tazminat ödemeye mahkum edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği maaşına haciz konulduğu, haciz işleminin yerine getirilmesi için TBMM'ye müzekkere yazıldığı belirtildi.

Kayseri 2. İcra Müdürlüğünden TBMM Başkanlığı'na 24 Nisan'da gönderilen müzekkerede "Alacağın tahsili (8 bin 772 lira 40 kuruş) için borçlunun (Kemal Kılıçdaroğlu) borcu bitinceye kadar ücret, nema, toplu sözleşme farkı ve ikramiyelerinin 1/4'ünün, teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi halinde ihbar ve kıdem tazminatının tamamının veya emekli olması halinde ödenecek emekli ikramiyesinin tamamının borç miktarına yetecek kadarına haczine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Müzekkerede şunlar kaydedildi:

"Karar uyarınca bu yazının tebliğini müteakip; borçlunun almakta olduğu brüt ve net maaş tutarının tatbik edilip edilmediği hususunun teyiden 7 gün içinde Müdürlüğümüze bildirilmesi, borçlunun maaşından yapılacak tevkifatların geciktirilmeden en geç 7 gün içinde gönderilmesinin temini, borçlunun maaşı üzerine konulmuş başka hacizler varsa sıraya alınması ve dosya no'ları ile borç miktarının ve ne zaman sona ereceğinin en geç 7 gün içerisinde bildirilmesi, borçlunun yer değiştirme istifa, emekli ve maaşında vuku bulabilecek değişikliklerin en geç 7 gün içerisinde bildirilmesi, haczin kayıtlarınıza yazılarak kanuni yükümlülüklerin aksine hareket edenler hakkında 2004 sayılı İcra İflas Kanunun 355, 356 ve 357. maddelerinin uygulanacağının bilinmesi rica olunur."

Tazminat davalarından birinin sonucunun daha kesinleştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan açmış olduğu tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 lira almaya hak kazandı. Kılıçdaroğlu'nun avukatlarınca Yargıtaya götürülen mahkeme kararı, Yargıtay tarafından da onandı. Tüm hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından Hüseyin Beyhan'ın avukatları tarafından Kayseri 2. İcra Müdürlüğüne başvuruldu ve İcra Müdürlüğünce Kılıçdaroğlu'na ödeme tebligatı yapıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğünün ödeme tebligatına rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı."

Kayseri 2. İcra Müdürlüğünce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına müzekkere yazılarak, Kılıçdaroğlu hakkındaki icranın işleme konulmasının ve borcunu ödeyinceye kadar maaşından kesilmesinin istendiği ifade edilen açıklamada, Meclis'e gönderilen müzekkerenin içeriği hakkında da bilgi verildi. 

AA

Okunma Sayısı: 1206
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı