"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Risale-i Nur yasağını biz iptal ettirdik

03 Haziran 2015, Çarşamba
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Risale-i Nur Külliyatı’nın basımına yönelik getirilen yasağı kendilerinin iptal ettirdiğini söyledi.

Katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, CHP’nin geçmişe yönelik özeleştirilerde bulunduğunu bildirdi. “Her siyasal parti yeri ve zamanı geldiğinde öz eleştiri yapmalı” diyen Kılıçdaroğlu, “biz de kendi aramızda yapıyoruz, dünyanın farklı bir köşesinde yaşamıyoruz bütün insanların bize aynı gözle bakmalarını istiyoruz” diye konuştu. 

Din siyasete konu edilmesin

Geçmişte dindarlarla CHP arasına mesafe girmesine yönelik açıklamalarda da bulunan Kılıçdaroğlu, dünya’nın, bilimin, teknolojinin, insanların değiştiğini belirterek,  CHP’nin de bu değişime ayak uydurduğunu ifade etti. “Dindarlarla kesinlikle mesafemiz olmasını istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “AK Parti geldi Risale-i Nur’un basılmasını yasakladı CHP Anayasa Mahkemesine gitti ‘Siz yasak getiremezsiniz’ diye mahkeme de iptal etti. Biz bütün çevrelere sıcak bakıyoruz tek arzumuz din siyasete konu edilmesin onun dışında hiçbir sorunumuz yok. İnsanların inançlarına saygı göstereceksiniz, onun manevi dünyasına girmeye siyasetçinin hakkı yoktur ama onun manevi dünyasına siyasetçinin girmeme görevi vardır.”

AA

Okunma Sayısı: 4158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • DEMOKRAT

    3.6.2015 12:05:55

    Herkes ve herşey değişir.Üstad'ın halkçılara yazdığı mektup malum.Nura özgürlük yolu açanlardan ziyade yasağı alkışlayanlara ne demeli?Sözde kardeşlerimiz değil mi?

  • Akif Arslan

    3.6.2015 11:35:52

    İnsanın nutku tutuluyor.. Bir dönemin Risaleleri yasaklayan zihniyeti şimdi Risaleleri özgürlüğüne kavuşturmak için vesile oluyor. Feyasubhanallah!

  • Hüseyin İLHAN

    3.6.2015 11:31:52

    Beni ağlatan ve dağlayan hal .Düne kadar bir ve beraber olduğum,hizmet kardeşlerim bu yasağı savunur,rahmetli anne ve babamın ahır-samanlıklarda dini öğrenmesine sebep olanlar ise bu yasağa karşı bizimle oluyor.İMTİHAN DÜNYASI,GAZOZ,KAVANOZ,YUFKA AÇMA FURYASI değil.HASBÜNALLAHİVENİĞMELVEKİİİL.

  • halil

    3.6.2015 09:39:25

    Dünün yasakçısı, bugünün hürriyetçisi olurken, dünün hürriyetçisi bugünün yasakçısı oldu! Fe'ğtebiruu yaa ulül-el-beeb! Allah bu dini, fasıklarla da yüceltir!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı