"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin bölünmeye, çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok

25 Ekim 2016, Salı 23:20
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi cezalandırmadan, hukuk içinde her yurttaşımızı kucaklamaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin bölünmeye, çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Etimesgut İlçe Başkanlığınca Eryaman'da bir salonda düzenlenen "Cumhuriyet, Demokrasi ve Laiklik Dayanışma Yemeği"ne katıldı. 

Burada bir konuşma  yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırıldığında anlam kazandığını belirterek, demokrasilerde devletin, kin, öfke ve intikam duygusuyla değil, hukukun üstünlüğü kuralları kapsamında yönetilebileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, inançları, kimliği, yaşam tarzı dolayısıyla herhangi bir vatandaşın ötekileştirilmesinin Cumhuriyet ve demokraside kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Bugünlerde en çok huzura ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi cezalandırmadan, hukuk içinde her yurttaşımızı kucaklamaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin bölünmeye, çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok. Türkiye'nin birlikte omuz omuza hakkı, yetkisi ve gücü olmalıdır." diye konuştu. 

"Halkın sorunlarını çözmek zorundayız"

"CHP, elitlerin partisidir" eleştirileri yapıldığına değinen Kılıçdaroğlu, ailede bir tek kendisinin okuduğunu, annesinin ve ablasının okuma yazma bilmediğini anlattı.

CHP'ye genel başkan olmasını " Cumhuriyetin kendisine verdiği en büyük armağan" olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "CHP, halktan anlamaz" diyenlerin kendisinin hayatına bakması gerektiğini bildirdi. 

CHP'nin halktan kopuk değil, halkın partisi olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, bu yüzden parti olarak halkın sorunlarını çözmek zorunluluğunu taşıdıklarını vurguladı.

AA

Okunma Sayısı: 1079
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı