"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kirli çamaşırlarını Amerika mı yıkayacak?

27 Mayıs 2016, Cuma 09:50
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu'da konuştu.

Dokunulmazlıklara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk yapmadık, hırsızlık yapmadık, kul hakkı yemedik. Namusumuz ile adam gibi çalıştık. Adam gibi siyaset yaptık. Aslan gibi gideceğiz. Hakimin karşısına oturacağız. Amerikan yargısı seni yargılıyor. Sen Türkiye'desin böyle bir ayıp, rezillik olabilir mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz büyük bir ihtimalle bütün pislikler ortaya çıkacak. Türkiye'nin kirli çamaşırlarını Amerika mı yıkayacak?" dedi. 

BÜTÜN PİSLİKLER ORTAYA ÇIKACAK. TÜRKİYE'NİN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI AMERİKA MI YIKAYACAK?

Bakanların, yolsuzluk yapanların dokunulmazlıkları kalksın dedim . kaldırmadılar. Şimdi dava nerede görüşülüyor? ABD'de. Şu ayıp değil mi? Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına güvenmiyor, dokunulmazlığını kaldırmıyorsun orada gidip yargılanmıyorsun. Amerikan yargısı seni yargılıyor. Sen Türkiye'desin böyle bir ayıp, rezillik olabilir mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz büyük bir ihtimalle bütün pislikler ortaya çıkacak. Türkiye'nin kirli çamaşırlarını Amerika mı yıkayacak?" 

"TÜRKİYE'NİN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI AMERİKA MI YIKAYACAK?"

Konuşmasında isim vermeden Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Birileri korkuyor. Korkuyorlar. İstedikleri kadar korksunlar. Bakın Bakanların dokunulmazlıkları kalksın dedim. Yolsuzluk yapanların dokunulmazlıkları kalksın dedim. Şimdi dava nerede görüşülüyor Amerika'da" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ayıp değil mi sen Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına güvenmiyorsun. Dokunulmazlığını kaldırmıyorsun. Amerikan yargısı seni yargılıyor ve sen Türkiye'desin. Böyle bir ayıp olabilir mi? Böyle bir rezillik olabilir mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz bütün pislikler büyük bir ihtimalle ortaya çıkacak. Türkiye'nin kirli çamaşırlarını Amerika mı yıkayacak? Neden biz kendi özgür irademizle haksızlık yapanları yargılayamıyoruz. Neden onları hakimin karşısına çıkaramıyoruz? Kul hakkı yiyenlerden neden bunun hesabını soramıyoruz? Bunu da her yerde anlatmanız gerekiyor. Demokrasi ise sonuna kadar savunacağız. Haksızlıksa sonuna kadar karşısında duracağız. Çünkü biz haksızlıklardan beslenen bir parti değiliz. Adalet istiyoruz biz. Adalet soylu bir kavramdır. Eğer adaleti olmayan bir toplum olursa, devlet dediğimiz kavram olmaz. Adalet mülkün temelidir. Devletin temelidir adalet. Siz yolsuzluk yapanları Türkiye'de yargılamıyorsunuz. Onları alıyorsunuz doğru Amerika'daki hakimlere teslim ediyorsunuz ve onlar orada görüşüyorlar. Bunu kabul edemiyoruz." 

"ÜLKE TERÖR BATAĞINA SAPLANDI"

Terör ile ilgili de açıklamalarda da bulunan Kılıçdaroğlu: "2002'de Rahmetli Ecevit hükümeti devrettiğinde Türkiye'de terör sıfırdı. Ne oldu 14 yılda Türikye bir terör batağına saplandı. Kim yönetiyordu bu ülkeyi. 14 yılda Türkiye'yi terör batağına kimler getirdi. PKK mahkemeler kurdu seslerini çıkarmadılar. Şehirler dinamitlerle patlayıcı maddelerle donatıldı, seslerini çıkarmadılar. Bir ilçede kamyonun üzerinden kalaşnikof silahlar dağıtıldı. Polis müdahale etmek istedi, asker müdahale etmek istedi. Vali dedi ki müdahale edemezsiniz Ankara izin vermiyor diye. Ve sonun da bu günkü tablo ortaya çıktı" diye konuştu.

Bugün Amerikan takvimine göre 18 Aralık: 'Çok daha fazla belge ortaya çıkacak'

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bugun-amerikan-takvimine-gore-18-aralik-cok-daha-fazla-belge-ortaya-cikacak_398319

DHA

Okunma Sayısı: 1149
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı