"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak basın açıklaması

25 Ocak 2019, Cuma 12:53
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimde yapacakları iş birliğine dair açıklamalarda bulundu. Kameraların karşısına birlikte geçen iki lider, 27 ilde iş birliği yapacaklarını duyurdu.

CHP ile İYİ Parti arasında süren iş birliği görüşmeleri, yerel seçimlere üç aydan az bir süre kala tamamlandı. Son görüşmeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdi.

İki lider, 27 ilde iş birliği yapılması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı. 17 ilde ise partiler kendi adaylarını çıkaracak. 

İş birliği görüşmeleri sırasında kulislerde bazı büyükşehir ve ilçeler öne çıkmıştı. Bahsi geçen şehirlerde partilerin anlaşmazlık yaşadığı ileri sürülmüştü.

Liderlerin açıklamasıyla birlikte bu şehirlerin akıbeti de belli oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti'ye, İstanbul'un Üsküdar ilçesi ise CHP'ye bırakıldı. Muğla'da Bodrum, Ankara'da Etimesgut'ta iki parti de kendi adayını çıkaracak.

LİDERLER ORTAK BASIN TOPLANTISINDA NE DEDİ?

İki lider, görüşme sonrası kameraların karşısına birlikte geçti. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Yine güzel bir demokrasi geleneğine ortak bir imza atıyoruz. Cumhuriyet tarihindeki ilk kez demokrasi ve geniş bir işbirliğini İYİ Parti ile ile hayata geçiriyoruz. Beraber yaşamak huzur içinde yaşamak vatandaşa hizmet etmek ve kuruşun hesabını vatandaşa vermek istiyoruz. Biz barış istiyoruz, demokrasi istiyoruz. Bizler bu demokrasi anlayışını, uzlaşma kültürünü bu bağlamda Türkiye'nin önüne koyduk. Bunun için mutluyum.

Meral Akşener: Yerel seçimde ne yapacağız muhtar, il belediye, ilçe başkanı, büyükşehir belediye başkanı seçeceğiz. Savaş tamtamları eşliğinde kutuplaştırıcı olmamalıyız. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne de ben bugüne kadar cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi partiye taciz eden bir tabir kullanmadık. Ama bu insanların tümüne hakaret etmek, onları yok zannetmek, Türkiye'yi yönetme iddiasında bulunan, yönettiğini zanneden insanlar için utanç vericidir. Bu iş birliğinin Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sonuçlar da iyi olacak diye düşünüyorum.

Okunma Sayısı: 2387
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı