"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Yaşananları kabul etmiyorum

14 Eylül 2017, Perşembe 17:31
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aysel Tuğluk' un abisi AIaattin Tuğluk' u telofonla arayarak; "Yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Örf ve geleneklerimizde böyle bir durumun olması mümkün değil böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzmüştür çok üzgünüm. Yaşananları kabul etmiyorum. Başsağlığı diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, et ve sütte yaşanan sorunları üreticilerden dinlemek için Balıkesir'e geldi. 

Kılıçdaroğlu, Tarım Çalıştayı'nın ardından basın toplantısı düzenledi.

"CHP'nin gündeminde tarım ve tarımın sorunları var" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Balıkesir tarım açısından Türkiye'nin en önemli kenterinden birisi. Hatta Balıkesirliler 'Balıkesir tarımın başkenti olarak' tanımlarlar ve bununla da gurur duyarlar. Gerçekten de Balıkesirli kardeşlerimizin yüzde 30'u kırsalda yaşıyor. Çalışıyor, üretiyor, alınteri döküyor. Beyaz et üretiminin yüzde 20'sini, yumurta üretiminin yüzde 10'unu, yem üretiminin yüzde 14'ünü Balıkesir gerçekleştiriyor. Süt üretiminde Türkiye ikincisi, kırmızı ette de Türkiye üçüncüsü. Bu nedenle Balıkesir Türkiye'nin tarımın başkenti söylemini hak eden kentlerimizden birisi. Üreticilerle bir araya geldik ve onların sorunlarını dinledik. Onlar üretiyorlar ama ürettiklerini hak ettiği fiyattan satamıyorlar, dertliler. Üreticilerin borç batağı içinde olduğunu hemen hemen her üretici söyledi. 'Borç batağı içindeyiz' diyorlar, 'Kapıdaki traktör, ahırdaki inek bize ait değil, bankaya ait. Biz çalışıyoruz, başkaları kazanıyor, dolayısıyla zarar ediyoruz' diyorlar. 'Dünyanın en pahallı mazotunu alıyoruz, ilaç, gübre pahalı, elektrik, her şey çok pahalı, ama sattığımız ürünün karşılığını alamıyoruz' dediler. Dolayısıyla üreticileri dinlemek gerekiyor."

***

Okumak için tıklayınız:

''İlgili gözaltı işlemleri de başlamıştır''

Tuğluk'un annesinin cenazesindeki olaylar hakkında yeni gelişme

DHA

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 2681
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı