"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açıklamalarda bulundu

27 Nisan 2015, Pazartesi 10:20
KKTC'de Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta yeni bir sorumluluk dönemine adım attıklarını belirterek, "Geçmişe ait yaprakları söktük attık. Yeni bir beyaz sayfa açıyoruz." dedi.

Akıncı, Cumhurbaşkanı olmasının kesinleşmesinin ardından Lefkoşa’da vatandaşlara seslendi. Burada yüzlerce kişiye seslenen Akıncı, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni bir dönemin başladığını kaydetti. 

"EROĞLU'NA YAŞAMINDA SAĞLIK VE HUZUR DİLİYORUM"

Yeni bir sorumluluk dönemine adım attıklarına işaret eden Akıncı, “Geçmişe ait yaprakları söktük attık. Yeni bir beyaz sayfa açıyoruz. Şunu unutmayalım Sayın Derviş Eroğlu’nu destekleyenlerin de ayrımsız Cumhurbaşkanı olacağız. Sayın Derviş Eroğlu’na bundan sonraki yaşamında sağlık ve huzur diliyor ve kendisine başarılar diliyoruz.” diye konuştu. 

“Elbette buradaki formaliteler tamamlandıktan sonra ilk fırsatta bir araya geleceğiz.” diyen Mustafa Akıncı şöyle devam etti: “Bu ülkenin artık daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Sayın Anastasiadis ile biz aynı kuşağın insanlarıyız. Aramızda bir yaş fark var. Ama bizden önceki kuşakların bu adanın sorunlarını çözmesini çok arzu ederdik. Olmadı eğer biz de bunu çözemezsek bizden sonraki kuşaklar için bu daha büyük bir yük haline gelebilir.” 

"RUM LİDER ANASTASİADİS'TEN AKINCI'YA KUTLAMA"

Öte yandan, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM )Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve Rum Emekçi Halkın İlerici Partisi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.

Akıncı’nın ofisinden yapılan açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in telefon görüşmesinde Akıncı’ya, gelecek için birlikte çalışmaya hazır olduğunu söylediği ve Akıncı ile Anastasiadis’in ilk fırsatta bir araya gelmek üzere mutabakata vardığı kaydedildi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de Akıncı’yı tebrik ederek, çözüm için birlikte çalışmaktan mutlu olacağını söylediği belirtildi. Eide’nin Mayıs ayı başında adaya gelerek müzakere sürecini görüşeceği, bu yılı 'fırsat yılı' olarak değerlendirdiği ifade edildi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.

'BM'DEN AÇIKLAMA'

Bu arada Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nden (UNFICYP) yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak, üstlendiği yeni rol dolayısıyla tebrik ettiği ve Akıncı'nın müzakerelere bir an önce yeniden başlanması konusundaki taahhüdünü memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

'EİDE 4 MAYIS'TA ADAYA GELİYOR'

Açıklamada, Eide'nin, müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin hazırlık çalışmalarını sürdürmek amacıyla 4 ile 8 Mayıs tarihleri arasında adayı ziyaret edeceği de bildirildi.

Okunma Sayısı: 981
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı