"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kritik görüşme yarın!

03 Ocak 2016, Pazar 12:00
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yılda liderlerin buluşmasına sahne olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından şimdi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. 

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi yarın saat 14.00'te Meclis'te gerçekleşecek. Görüşmenin ana konularını ise 'yeni anayasa, Meclis içtüzük değişikliği' başta olmak üzere uçak düşürülmesinin ardından başlayan Rusya krizi ve Suriye merkezli Ortadoğu'daki gelişmelerin oluşturması bekleniyor. Görüşmelerin bir diğer önemli başlığı ise Doğu ve Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları, operasyonlar ve hendekler olacak. Davutoğlu'nun Bahçeli'ye bölgedeki son gelişmeler ile yapılan operasyonlar hakkında bilgi vermesi de bekleniyor. Terörle mücadele konusunda Bahçeli'den destek isteyecek olan Davutoğlu'nun, kamuoyuna birlik mesajı verilmesi konusunda da destek talep etmesi bekleniyor. Davutoğlu, HDP ile görüşme randevusunu iptal etmişti. 

Salı günü Meclis'te siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Liderler, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Uluslararası anlaşmaların görüşüleceği TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da milletvekillerinin sözlü sorularını cevaplaması bekleniyor. 

Ayrıca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile 35 milletvekilinin vermiş olduğu 'Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' görüşülecek.

Tasarı ile Türk vatandaşlarından şartların tümünü taşıyanlar, bağlı bulundukları yurt dışı temsilcilikleri aracılığıyla askerlik şubelerine başvurmak suretiyle bin Euro veya karşılığı kadar yönetmelikte belirtilen yabancı ülke parasını başvuru sırasında defaten ödemeleri kaydıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Ayrıca 'nüfus cüzdanı' ibaresi 'kimlik kartı' şeklinde değiştirilecek. Kimlik kartında yer alacak biyometrik verinin türü, niteliği ve alınma yaşı bakanlıkça belirlenecek.

Okunma Sayısı: 1382
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı