"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtulmuş: Bugün itibariyle dershane adı altında bir faaliyet olmayacak

01 Eylül 2015, Salı 22:15
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Bugün itibariyle dershane adı altında bir faaliyet olmayacak.” dedi.

Kurtulmuş, “Ama bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüşmesiyle ilgili de kapı açık bırakılacaktır.” diye ekledi. Kurtulmuş, bundan sonra da özel okul için müracaatın devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı almasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan geçici hükümet ilk Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü olarak görevlendirilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bir basın toplantısı düzenledi.

Kurtulmuş, konuşmasının başında bu hükümetin dört temel özelliği olduğunu söyledi. Kurtulmuş bu dört özelliği “Anayasanın 114. ve 116. maddelerine göre kurulmuş olması, Anayasal bir zorunluluktan dolayı kurulmuş olması, toplumun geniş kesimlerini farklı toplum kesimlerinden temsilcilerle birlikte yüksek bir temsile sahip olması ve bu ülkeyi suhuletle seçime götürme görevli olması” olarak açıkladı. 

DERSHANE ADI ALTINDA FAALİYET OLMAYACAK

Kurtulmuş, ele alınan ikinci bir konunun ise dershaneler konusu olduğunu söyledi: “Bugün itibariyle dershane adı altında bir faaliyet olmayacak. Ama bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüşmesiyle ilgili de kapı açık bırakılacaktır. Türkiye’de aslında dershane meselesini zorunlu hale getiren eğitim sisteminin yapısıdır. SBS’nin zaman içerisinde dönüştürülerek kaldırılması ve TEOG’la birlikte gelişen süreç, aslında artık dershanelere çok ihtiyaç duyulmayan bir süreci ortaya koydu. Bu çerçevede kimseyi mağdur etmeksizin, kamuoyundaki bir takım sözlere rağmen, kimseyi mağdur etmeden, dershane sahipleri, öğrencileri ve velileri hiçbirini mağdur etmeden bu dönüşümün gerçekleştirilmesi için gerekli kriterler ortaya konuldu ve gerekli uygulamalar yapıldı. Bu çerçevede 2 bin 415 dershane dönüşüm programına müracaat etti. 2 bin 235 tanesi programa alındı, 1401 tanesi de dershanelikten özel okul ruhsatı aldılar. Bu çerçevede bundan sonra da özel okul için müracaat edeceklerin müracaatı devam edecek.” 

 

Okunma Sayısı: 2599
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    2.9.2015 06:26:42

    KANUN,NİZAM,HAK-HUKUK Takmayan,İZ'AN,İNSAF,VİCDAN SAHİBİ OLAMIYAN,DÜN AK DEDİĞİNE BUGÜN KARA DİYEN,GEÇMİŞİNDE SÖYLEDİKLERİNİ YALAYIP YUTANLARI SEN ISLAH ISLAH ISLAH ET ALLAHIM.ISLAH OLMAYANLARIDA SENİN ADİLİ MUTLAK ADALETİNE HAVALE EDİYORUZ RABBİM.Milletin geleceği ile oynayan YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ ile şeref duyanların peşinden koşturtma bizleri ,koşanlarıda uyandır ey ALLAHIM

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı