"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtulmuş: Darbe tehditini geride bıraktık

21 Ekim 2016, Cuma 12:52
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin darbe tehditini geride bıraktığını belirterek, "Hem yaraları hızla sarıp 15 Temmuz'u tedavi ediyoruz, hem de Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini sağlıyoruz" dedi.

Numan Kurtulmuş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Akademik Yıl Açılış törenine katılmak için Burdur'a geldi. İlk olarak Burdur Valiliği'ni ziyaret eden Kurtulmuş'u, Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Başsavcı Sadi Doğan ile diğer ilgililer karşıladı.

Vali Şerif Yılmaz, Numan Kurtulmuş'u "Teke Yöresinin kültür başkenti Burdur'a, kendi evinize hoş geldiniz" sözleriyle karşıladı. Numan Kurtulmuş da kendisini evine, memleketine gelmiş gibi hissettiğini, Burdur'un birçok yerini bildiğini söyledi. Vali Yılmaz'dan kent hakkında bilgi alan Kurtulmuş, 15 Temmuz'daki darbe sürecine değindi. 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir sarsıntı yaşadığını aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Burdur da bundan nasibini aldı, bütün illerimiz bundan nasibini aldı. Şimdi bu sarsıntıları geçirmiş bir ülke olarak 15 Temmuz'un hain planları içerisinde yer alanları tasfiye etmek, devletten arındırma sürecini titizlikle sürdüreceğiz ama diğer taraftan da günlük hayatımız normale döndü. Daha da normalleşecek. Türkiye'nin hedefleri var. Ayağına çelme takmak isteyenler hep oldu tarih boyunca. 15 Temmuz'u geride bıraktık. Şimdi bu hedeflerimize kilitlenmiş olarak yolumuza devam ediyoruz. Ekonomik, siyasal hedeflerimiz var. Bütün bu badirelere rağmen bu yıl da yüzde 3'ün üzerinde belki de yüzde 4'e yakın bir büyüme kaydedeceğini görmek sevindiricidir."

'EKONOMİ HER TÜRLÜ DARBEYE RAĞMEN AYAKTA'

Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin her türlü darbeye rağmen ayakta durduğunu, daha da güçleneceğini söyledi. Türkiye'nin darbe tehditini geride bıraktığını vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Bunu yapanlardan hesap sormak devletin vazifesidir. 15 Temmuz şehitlerinin üzerimize yüklediği ilave sorumluluklar vardır. Ne iş yapıyorsak en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz ki, 15 Temmuz'da olduğu gibi Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlara cevap verecek muktedir bir Türkiye'yi oluşturalım. Hem yaraları hızla sarıp 15 Temmuz'u tedavi ediyoruz hem de Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini sağlıyoruz" dedi.

Vali Yılmaz, ziyaretin ardından Kurtulmuş'a yöresel çalgı olan 3 telli cura hediye etti. Kurtulmuş, daha sonra Burdur Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.

DHA

Okunma Sayısı: 1311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı