"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kutuplaştırmak insanî değil

21 Mart 2019, Perşembe 17:10
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir muhabirin kendisi hakkında sarf ettiği ‘idam’ sözleri hakkında, “Toplumu kışkırtmak, toplumun arasına kin ve öfke tohumları serpmek. Bu insanÎ bir şey değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir muhabirin kendisi hakkında sarf ettiği ‘idam’ sözleri hakkında, “Toplumu kışkırtmak, bir şekliyle toplumu kutuplaştırmak, toplumun arasına kin ve öfke tohumları serpmek. Bu insani bir şey” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, TV5’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, Mustafa Yılmaz’ın sorularını cevapladı. İdam tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, bunu ilk duyduğunda çok şaşırdığını belirterek, “Gündemi değiştirmek gerekiyor, Hükümetin bütün beklentisi bu. Gündemin ağırlıklı olarak ekonomi olması lazım, vatandaş perişan vaziyette. Herkes bu dertlerle uğraşırken birilerinin derdi benimle uğraşmak” şeklinde konuştu.  

Operasyon amaçlı kullanılan kişiler 

“Bunu bir gündem değiştirme çabası olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna üzerine Kılıçdaroğlu, “Toplumu kışkırtmak, bir şekliyle toplumu kutuplaştırmak, toplumun arasına kin ve öfke tohumları serpmek. Bu insani bir şey değil ama o grubun operasyon amaçlı kullanılan unsurlardan biri olduğunu biliyorum” diye konuştu. Açıklamanın muhabire ait olduğuna yönelik açıklamaların hatırlatılarak, “Bu bir muhabirin aymazlığı mı yoksa Türkiye’de bunu cesaretlendiren bir ortam mı var?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bunu cesaretlendiren bir ortam var tabii. Toplumu karıştırmak. Bu görüşü kim verdi, neden o darağacının oraya gider, ne var o darağacının altında? Orası bir müze, idamlar olmuş doğru” diye konuştu. 

BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİMİZ NEDEN OLMASIN?

Bir gün CHP’de başörtülü milletvekilinin bulunup bulunmayacağına yönelik Kılıçdaroğlu, “Başörtülü belediye meclis üyelerimiz, belediye başkan adaylarımız var. Milletvekillerimiz de olur, niye olmasın.” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin başörtüsü konusunda geçmişte izlediği politikayı doğru bulmadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Allah’ın izniyle başarılı olacağız. Gerçekten de samimi söylüyorum, vatandaş artık bıkmış vaziyette. ‘Yeter artık, karnım aç, mutfak perişan, çoluk çocuk perişan, harçlık veremiyorum, evde hayat standardımız düştü.’ diyor. Borç batağında vatandaş. Bütün bunları aşmak lazım. Aşacaklar ve biz de onlara yardımcı olacağız.” sözlerine yer verdi. Kılıçdaroğlu, “Eğer Türkiye’de bir beka sorunu varsa 5 yıl önce yoktu, 10 yıl önce yoktu, 15 yıl önce yoktu, niye birden bire çıktı? Bu ülkeyi ‘beka sorunu olur’ noktasına hangi iktidar getirdi? Ben mi getirdim, siz mi getirdiniz, kim yönetiyordu bu ülkeyi, bu beyler yönetmiyor muydu” şeklinde konuştu.

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 1219
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı