"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Laiklik' tartışmalarına Mustafa Destici de katıldı

28 Nisan 2016, Perşembe 20:40
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında Bursa’da yaşanan patlamayı kınayarak, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi.

Destici, “ Bu saldırının arkasındakiler inşallah tespit edilir ve kamuoyuna açıklanır diye umut ediyorum” dedi.

"KİLİS BİZİM VİLAYETİMİZ DEĞİLMİŞ GİBİ SESSİZ KALIYORLAR"

Kilis’te İşid örgütü tarafından yapılan roket saldırılarının her gün daha şiddetlenerek arttığına dikkat çeken Destici,“Onlarca yaralımız ve hayatını kaybeden insanlarımız var bizde geçtiğimiz hafta kilise bir heyet gönderdik ve oradaki kurulumuz ile birlikte raporlar bize ulaştı.Halkın büyük bir panik içerisinde evlerini terk etmek zorunda kalıyorlar ve bu durum Türkiye için çok büyük bir sorun haline geldi. Kilis bizim vilayetimiz değilmiş gibi devleti yönetenler bu duruma sessiz kalıyor.Bu saldırılar ABD veya İsrail’de olsa bu devletler anında sınırı geçer ve müdahale eder. İsrail, Gazze’den roket atıldığını savunarak ülkeye operasyonlar düzenliyor. Gazze'nin üzerine bombalar yağdırıyor. Biz ise sadece Obüslerle cevap veriyoruz.” dedi.

"ANAYASA’DAN LAİKLİK ASLA KALDIRILMAMALIDIR"

Gündemde yaşanan Anayasa tartışmalarına cevap olarak Anayasa’da bulunan laikliği bazı devlet adamlarının İslam üzerine büyük bir baskı aracı olarak kullandığına dikkat çeken Destici, “Çoğu okullar da başörtülü kızlarımızın girişini engellediler, imam hatip okullarının önünü kesmeye çalıştılar ve kamuda çalışan imam hatiplileri fişlediler. Laikliği İslam üzerinde büyük bir baskı aracı olarak, bir sopa gibi kullanıldılar.Bu İslam, din ve laikliğin net bir çizgi ile ayrılması gerekiyor.Net çizgilerle din ve inanç hürriyetinin mutlaka garanti altına alınmalıdır.”dedi.

Said Nursî’den laikliğin doğru tarifi

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/said-nursi-den-laikligin-dogru-tarifi_394928

Bediüzzaman'a göre 'laiklik kavramı' doğru bir şekilde nasıl anlaşılmalıdır?

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bediuzzaman-a-gore-laiklik-kavrami-dogru-bir-sekilde-nasil-anlasilmalidir_394844

DHA

Okunma Sayısı: 2112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı