"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Lütfi Elvan'dan 3 milyon gence müjdeli haber: Ödeyenler mağdur mu oluyor?

03 Nisan 2016, Pazar 14:44
Başbakan Yardımcısı Elvan, "25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz, 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak." dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Erdemli Öğretmenevinde muhtarlarla yaptığı toplantıda, Erdemli'nin ardından Silifke ve Mut ilçelerinde de muhtarlarla bir araya geleceklerini belirtti.

Elvan, şöyle konuştu:

"Gençlerimizin genel sağlık sigortası primlerini sileceğiz"

Gençlere yönelik çok sayıda düzenleme yaptıklarını da aktaran Elvan, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin sigorta pirim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz. Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3,6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz. Dolayısıyla özellikle gençlerimizin bu alandaki borçlarını siliyoruz."

Ödeyenler mağdur!

Ekonomi yazarı Dr. Mehmet Bulut, “Türkiye’de 7 milyon kişiyi ilgilendiren ve işsiz gençlerin baş belası Genel Sağlık Sigortası ile ilgili son zamanlarda önemli düzenlemeler yapılıyor. Borçlar siliniyor, ödeyenler mağdur” dedi.

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/odeyenler-magdur_391323

AA

Okunma Sayısı: 3019
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    4.4.2016 00:08:50

    ,nce bor.landir sonrada ,deyenlere haksizlik yaparak ,deyemeyenler' affett'm d'yerek g]ya '; yaptiniz/,deyenler'n parasini 'ade ed'nde HAKSIZLIK YAPMAYIN/

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı