"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahir Ünal'dan 'yemin' açıklaması

31 Ağustos 2015, Pazartesi 12:15
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal kabineye bağımsız atanan bakanların şu an için yemin etmelerini gerektiren bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Ünal, buna gerekçe olarak da "yemin meclis çalışmaları için gerekli" dedi. Ancak Meclis'in sınır ötesi operasyon tezkeresi için 1 Ekim'den önce olağanüstü toplanabileceğini söyledi.

Mahir Ünal Meclis'te soruları yanıtladı. Merak edilen konu geçici seçim hükümetinde görev alan bağımsız bakanların ne zaman yemin edeceğiydi..

Ünal, bağımsız bakanların Meclis çalışmalarına katılmak üzere yemin etmeleri gerektiğini vurguladı. ''Meclis 1 Ekim'de çalışmalarına başladığında da yemin edebilirler. Ama 1 Ekim'de süresi dolan bir tezkere var. O yüzden 1 Ekim'den önce muhtemelen Meclis toplanıp bu tezkereyi görüşecek" dedi.

Şu anda kesin karar verilmiş bir tarih olmadığını belirten AKP Grup Başkanvekili , "Gerekirse bu hafta Meclis'i toplarız yoksa önümüzdeki hafta toplanabilir siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve Meclis başkanıyla görüşüp, tarih belirlenir" diye konuştu.

Etiketler: mahir ünal, yemin
Okunma Sayısı: 1529
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı