"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Makedonya Meclisinde gerginlik

27 Nisan 2017, Perşembe 22:55
Makedonya meclis başkanının seçilmesi için düzenlenen oturumda taraflar arasında gerginlik çıktı. Meclise zorla giren bir grup protestocunun bazı milletvekillerini rehin aldığı öne sürüldü.

Meclisteki oturumda, çoğunluğu elinde bulunduran siyasi partiler, meclis başkanı seçimine geçilmesi talebiyle ayağa kalktı. Ayağa kalkan milletvekilleri "Oy verin", "Sonunuz cezaevi" sloganları attı.

Meclis başkanı seçimini engellemek isteyen İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) milletvekillerine tepki gösteren taraf, VMRO-DPMNE milletvekillerinin salonu terk etmesini, onlar olmadan da çoğunluğu ellerinde bulundurduklarını söyledi.

Bunun yasalara aykırı olduğunu savunan VMRO-DPMNE milletvekilleri ise ayağa kalkarak Makedonya milli marşını söylemeye başladı. Bunun üzerine BESA Hareketi'nden Zekeriya İbrahimi de Meclis kürsüsüne gelerek Arnavutluk milli marşını söyledi.

Gerginliğin ardından oturumun yarına ertelendiği açıklandı.

Oturumun ertelenmesine rağmen başkanı seçmek için yeterli çoğunluğa sahip partilerin milletvekilleri, başka bir salonda Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliğinden (BDİ) Talat Caferi'yi yeni meclis başkanı seçti.

Meclis önünde gösteriler başladı

Caferi'nin yeni meclis başkanı seçildiğinin açıklanmasıyla VMRO-DPMNE yanlıları Meclis önünde toplanarak protestoya başladı.

Caferi, protestocuların toplanması üzerine İçişleri Bakanlığının Meclisi korumaktan sorumlu olduğunu belirterek, suç işleyen herkesin kanun karşısında bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

"Hiç kimse meclis çoğunluğunun iradesini engelleyemez"

Başkan seçilmesinin Meclis çoğunluğunun iradesi olduğunu kaydeden Caferi, "Hiç kimse meclis çoğunluğunun iradesini engelleyemez." ifadelerini kullandı.

Bu arada, maskeli bir grubun Meclise zorla girmesi sırasında Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev yaralandı.

Meclisin giriş ve çıkışları kapatılırken, olay yerine özel polis birlikleri sevk edildi.

Maskeli bir grup bazı milletvekillerini rehin tuttu

Ülke medyasında yer alan haberlere göre, Meclise zorla giren maskeli bir grup protestocu, bazı milletvekillerini rehin aldı. Çıkan olaylar sırasında, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev'in de aralarında bulunduğu bazı isimler yaralandı.

Öte yandan, aralarında Anadolu Ajansı kameramanının da bulunduğu bazı basın mensupları da Meclis binasında rehin kaldı. Ellerinde tabancalar olan grubun herkese hangi medya için çalıştıklarını sordukları ve bazı kişileri darbettikleri öğrenildi.

Kaos ortamının hakim olduğu Meclis önünde ve içerisindeki gerginlik sürüyor.

AA

Okunma Sayısı: 912
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı