"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Meclis açılır açılmaz sorgulanmasını sağlayacağız'

19 Ekim 2018, Cuma 18:40
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Önümüzdeki hafta Meclis açılır açılmaz Kaşıkçı olayının hem araştırma önergesi hem de kapalı oturum ile sorgulanmasını sağlayacağız." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin itibarını sarsıcı gelişmelerin Türk milletini çok üzdüğünü belirterek, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin CHP grup başkanvekillerinin imzasıyla araştırma önergesi hazırladıklarını anlatan Özkoç, TBMM Genel Kurulu'nda bu olayla ilgili önümüzdeki hafta kapalı oturum yapılmasını isteyeceklerini bildirdi.

Özkoç, "Önümüzdeki hafta Meclis açılır açılmaz Kaşıkçı olayının hem araştırma önergesi hem de kapalı oturum ile sorgulanmasını sağlayacağız." diye konuştu.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP'li üyeleri ile bugün ve dün toplantı yaptıklarını kaydeden Özkoç, komisyon üyesi CHP milletvekillerinin çalışmalara başladığını, üç gün içerisinde hazırlayacakları raporu çarşamba günkü toplantıda komisyon başkanına iletileceklerini aktardı.

Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğuna gelişi ve ardından yaşanan gelişmelere değinen Özkoç, şöyle devam etti:

"Türkiye'de tüm bu olaylar yaşanıyor ve ondan sonra bir açıklama geliyor. Açıklamada, 'Veliaht Selman'ın yaptıklarına karşı bu olayı kullanıp Suudilerin başına yıkmak yerine, kraliyet ailesine dostluğunu gösterip olayı fazla deşmeden, aksine iyi niyetli adımlar atarak Kral Selman'a yardımcı oluyor. İşte bu yüzden Kral Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp, teşekkür ediyor' deniliyor. Şimdi CHP olarak soruyoruz; bu olayı deşmemek ne demektir? Bu bir suç değil midir? Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını kaybettirmek değil midir? Bu konu üstü kapatılacak bir konu değildir. Bu konu, üstüne gidilecek ve deşilecek bir konudur."

Başkonsolosluk çalışanı 20 kişi ifade verdi

Almanya: İddialar şoke edici

Fransız medyası Veliaht Prens Selman'a odaklandı

'Bildiğimiz şeyler aşırı ciddi ve endişe verici'

Suudi Arabistan'a ziyaret planını askıya aldı

'Yapılanlar çok ağır, Riyad'a gitmeyeceğim'

'Tam gerçeğin ortaya çıkmasını bekliyorum'

AA

Etiketler: chp, kaşıkçı
Okunma Sayısı: 874
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı