"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meclis'te bir ilk: 'Kürdistan' diyen Baydemir'e 12 bin lira para cezası

16 Ocak 2018, Salı 09:28
Meclis Genel Kurulu’nda ‘Kürdistan’ dediği için geçici çıkarma cezası alan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in maaşından 12.000 lira kesildi. Bu ceza, Meclis'te ilk defa Baydemir'e uygulandı.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre Meclis Mali İşler Başkanlığı, 12.322 lira ‘ceza kesintisi’ yaparak Baydemir'in maaşının sadece üçte birini hesabına yatırdı. 

Meclis tarihinde ilk kez uygulanan ceza, TBMM’nin yeni içtüzüğüne dayanılarak yapıldı. 

HDP’li Osman Baydemir’e, 15 Ocak’taki maaş ödemesinden önce TBMM yönetiminin, 'İçtüzük 163. madde kesintisi: 12 bin 322 lira' bildirimi gönderilmişti.

Okunma Sayısı: 1264
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı