"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mecliste 3 saat süren savunma

26 Temmuz 2017, Çarşamba 18:34
​HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonun, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın devamsızlık nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi yönündeki raporunun dün Genel Kuruldaki görüşmelerinde Sarıyıldız adına yaptığı savunmaya ilişkin konuştu.

Kürsüye 3 saat konuşma yapmak üzere çıkmadığını ifade eden Beştaş, milletvekilliğinin düşürülmesinin ciddi bir gündem olduğunu söyledi. Beştaş, bunun Türkiye tarihinde karşılaşmadıkları bir uygulama olduğunu savunarak, hukuka aykırılık bulunduğunu, bunu anlatma ihtiyacı duyduğunu belirtti.

Savunma makamı olarak kürsüde bulunduğunu dile getiren Beştaş, bir milletvekili arkadaşını savunmanın, vicdan ve adalet duyusu açısından ayrı bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Beştaş, "Kürsüye 'Şu kadar konuşacağım' diye çıkmadım. Hatta öyle bir an geldi ki dinleyebilseler, çok daha uzun konuşabilirdim. Biraz da dinleyen milletvekili arkadaşlarımın haklarını gözettim. Amaç konuşmuş olmak değil, anlatabilmek." dedi.

İnanarak, hissederek yaptığı ve aynı zamanda avukat olduğu için 3 saat kürsüde olmaktan dolayı yorulmadığını dile getiren Beştaş, "Umarım Türkiye'de olumlu şeylere vesile olur. Buna 'rekor' diyorlar. Bu rekor demokrasinin rekoru olsun isterim. Konuşmam ortamı geren bir konuşma değildi. Bu bizim görevimiz, dün o görev bana verilmişti. Meclis çatısı altında hiçbir milletvekilinin böyle bir muameleye maruz kalmaması için yaptık. Yoklama bugüne kadar öncelenmeyen bir durumdu. Müşahede ile Meclis açılıyor. O gözlemle açılan oturumlarda Sarıyıldız yok sayılmış; nedeni mazeret vermesi. Mazeret vermeyen var sayılıyor, mazeret veren yok sayılıyor." diye konuştu.

Genel Kuruldaki konuşmasını topuklu ayakkabıyla yaptığının anımsatılması üzerine Beştaş, "Topuklarım engel değildi." diye espri yaptı.

AA

Okunma Sayısı: 1127
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı