"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meral Akşener: Beka sorunu, Bahçeli'nin koltuğuyla ilgili

24 Şubat 2017, Cuma 22:54
Anayasa referandumunda ‘Hayır' oyu için çalışan MHP eski İstanbul Milletvekili Meral Akşener, anayasa değişikliğinde AKP ve MHP'nin anlaşması ile ilgili, "Sayın Bahçeli'nin başkanlıkla ilgili teklifinin arkasında koltuğunun bekâsı olduğuna inanıyorum" dedi.

Medyascope TV'de Ruşen Çakır'a konuşan Akşener, referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kararsızların ‘Hayır' demeye korktuğunu savunan Akşener, şunları söyledi:

"Burada en net olan ‘Hayır'cılar. ‘Hayır'ı demekten korkmuyor o kesim. ‘Evet'çiler kesinlikle argüman ve gerekçe ortaya koyamıyor."

'BİRDEN BİRE BEKA SORUNU ORTAYA ÇIKTI'

Akşener, AK Parti'yle iş birliğine gerekçe olarak Bahçeli'nin öne sürdüğü Türkiye'nin ‘beka sorunu'nun kendi koltuğuyla ilgili olduğunu savundu:

'Meral Akşener'e verilen destek yüzde 40'ın üzerinde'

"Sayın Bahçeli'nin başkanlıkla ilgili teklifinin arkasında Türk milletinin ve Türk vatanının bekası diye bir kavramın olmadığına inanıyorum. Koltuğunun bekası olduğuna inanıyorum. ‘Benim koltuğumu koru yazıhanem kurtulsun. Başkanlığı da size getireyim' diye bir mantığın üzerinden gittiğine inanıyorum. Çünkü başlangıçta, Sayın Cumhurbaşkanının fiili durumunun Türkiye'ye zarar verdiğini, bu fiile duruma bir hukuki kılıf olması gerektiğini gerekçe olarak söylemişti. Bu gerekçeyi kimse geçerli görmeyince, şimdi birdenbire bir ‘beka sorunu' ortaya çıktı" dedi.

Okunma Sayısı: 2225
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı