"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Merkel: Yücel'in hapisten çıkmasına sevindim, darısı diğerlerinin başına

16 Şubat 2018, Cuma 18:38
Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in tahliye edilmesinden memnuniyet açıklayanlar arasına Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı. Merkel, Türkiye'de tutuklu diğer Almanya vatandaşlarının da hızlı bir yargı süreciyle serbest bırakılmalarını umduğunu belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir yıldır Silivri'de tutuklu bulunan Almanya-Türkiye vatandaşı gazeteci Deniz Yücel'in tahliye edilmesini 'memnuniyetle' karşıladığını duyurdu.

'EŞİ VE AİLESİ İÇİN DE SEVİNDİM'

''Başka pek çok kişi gibi ben de Yücel'in bugün hapisten çıkmasına sevindim'' diyen Merkel, hapis yüzünden ayrı kaldıkları için zor bir yıl geçiren Yücel, eşi ve ailesi için de sevindiğini vurguladı.

Tahliyenin, Merkel'in dün Berlin'de Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti. 

Türkiye'de tutuklu diğer Almanya vatandaşlarının da hızlı bir yargı süreciyle serbest bırakılmalarını temenni eden Merkel ''Bunun kadar öne çıkan isimler olmalar da Türkiye'de tutuklu durumda başkaları da var, onlar için de anayasaya uygun hızlı yargı süreçleri gerçekleşmesini umuyoruz'' dedi.

Okunma Sayısı: 1048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı