"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mersin'de Kocamaz'ın DP'den aday gösterilmesi YSK tarafından incelenecek

22 Şubat 2019, Cuma 12:52
Adı listede olmasına rağmen evrakı seçim kuruluna geç verilen ve adaylık başvurusu yapamayan İYİ Parti Mersin adayı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti (DP) adayı olarak bildirilmesine, YSK'nın 2004 yılında verdiği bir kararın engel olduğu ortaya çıktı.

İYİ Parti'nin listeleri zamanında İl Seçim Kurulu'na teslim edememesi üzerine adaylık başvurusunu yapamayan Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu açıklandı.

Kocamaz'ın adaylık başvurusuyla ilgili karar, Mersin İl Seçim Kurulu'nda ve itiraz olması durumunda da Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) incelenecek.

Star gazetesinden Şerife Güzel'in haberine göre, 2004 yılında Mardin'de benzer bir durum yaşandı.

Mardin Merkez ilçe Seçim Kurulu başkanlığı herhangi bir siyasi partinin aday listelerinde belirtilen adaylıkların başvuruları süre yönünden reddedilmiş ise bu listelerde adı geçen adayların başka bir partinin herhangi bir nedenle boşalmış bulunan birimler için başvuruda bulunup bulunamayacaklarını sorup, YSK'dan görüş bildirmesini istedi.

'BAŞKA LİSTE MÜMKÜN DEĞİL'

YSK, Mardin İlçe Seçim Kurulu'nun başvurusu üzerine verdiği 469 No'lu kararda şu ifadelere yer verdi:

"Siyasi partiler seçim takvimine bağlı olarak aday listelerini ve ilgili evraklarını ilgili ilçe seçim kuruluna öngörülen sürede vermeleri gerekirken, bu süreden sonra verilen aday listeleri, ilgili ilçe seçim kurulunca süre yönünden reddedilmiş ise listede yer alan kişiler, Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. maddesine göre başka bir partiden aday gösterilmesi mümkün değildir."

Okunma Sayısı: 2276
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı