"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'de 'Beyaz çorap hareketi' başladı

04 Ocak 2016, Pazartesi 13:45
MHP’de muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerinde başlattığı “Beyaz Çorap Hareketi”, parti içindeki muhaliflerin MHP’de değişim isteyen mesajlarıyla yayılıyor.

Habertürk gazetesinden Saliha Çolak'ın haberine göre, MHP Genel Merkezi ise bu hareketten endişeli değil. Aksine genel merkez yöneticileri, espriyle başlayan bu harekete espriyle karşılık verirken, “İyi oluyor. Böylece kim muhalif anlayabiliyoruz. Biz bu hareketi destekliyoruz” değerlendirmesi yapıyor.

‘İNADINA BEYAZ ÇORAP’

“Beyaz Çorap hareketi”, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yönetime geldikten sonra partide yasakladığı tutum ve davranışları simgeliyor. Sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenen gençler arasında başlayan hareket, “beyaz çoraplı” fotoğrafların paylaşılmasıyla yayılıyor. Genel merkez tarafından bir yaptırımla karşılaşmamak için yüzlerini değil, beyaz çoraplı ayaklarının fotoğrafını paylaşanlar, MHP’de değişim çağrısında bulunuyorlar.

Bahçeli’nin Genel Başkan olduktan sonra beyaz çorabı yasaklamasını bir simge olarak kullanan muhalifler, Bahçeli’nin yönetim anlayışına karşı da beyaz çorap direnişi ile bayrak açıyor. Bahçeli göreve geldikten sonra beyaz çorap ile birlikte ayakkabının topuğuna basılmasını da yasaklamıştı.

MUHALİF BELLİ OLUR

Bu arada, Beyaz Çorap Hareketi genel merkezde endişe yaratmadı. Genel merkez yönetimi, beyaz çorap giyilmesinin, muhaliflerin rahatlıkla ayırt edilmesini sağlayabileceğini belirtiyor. Espriyle başlayan harekete espriyle karşılık veren yöneticiler, “Daha iyi, biz de beyaz çorabından muhalifleri hemen tanırız” diye konuşuyor.

ULUMAK DA YASAK

Bahçeli, Genel Başkan olduktan sonra özellikle ülkücü gençlerin yaşantısına ilişkin de kurallar getirmişti. Beyaz çorap ve ayakkabının topuğuna basılmasının yanı sıra kurt gibi “ulumak” da yasaklanmıştı. Kurt işaretini yapmaya devam eden ülkücü gençlik, coşkulu anlarda yapageldikleri “uluma”yı Bahçeli sonrasında bıraktılar. Zaman zaman karşılama ve uğurlamalarda Bahçeli’ye eşlik eden ülkücü gençler arasında coşkuya kapılıp uluyanlar olduğunda Bahçeli sert tepki verip, anında “Ocak dışına çıkarın” diye cezalandırıyor.

Etiketler: mhp, beyaz çorap
Okunma Sayısı: 2168
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İlknur

    4.1.2016 16:41:55

    Bahçeli resmen kroluğu yasaklamış işte mhpnin yaptığı çok nadir iyiliklerden olsa gerek :D

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı