"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP, dört ünlü ismi veto etti!

25 Mart 2015, Çarşamba 10:06
day adaylık başvuruları tamamlanan MHP'de 4 isim veto edildi.

Veto edilen isimler: Emekli albay Erdal Sarızeybek, yasadışı dinleme operasyonu kapsamında tutuklanan eski polis müdürü Yurt Atayün, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu.

MHP 'ye milletvekili aday adaylığı için yaklaşık 2 bin 500 kişi başvuruda bulundu. Başvuruların tamamlanmasının ardından kurultayını yapan MHP'de, Genel Başkan Devlet Bahçeli 'nin perşembe ya da cuma günü Başkanlık Divanı'nı oluşturmasının ardından aday adaylarının dosyaları incelemeye alınacak. Kurultay öncesi yapılan ilk incelemede dört ismin  aday adaylık dosyalarının iade edildiği ortaya çıktı. Ağırlıklı olarak bürokratlar olmak üzere bazı isimlerin başvuru dosyalarının da iade edileceği dile getiriliyor. 

ZEYBEK, SARIZEYBEK VE KARAMAHMUTOĞLU

MHP'den aday adaylığı başvurusu yapan emekli albay Erdal Sarızeybek ile Tunceli'den MHP'nin adayı olmak istediğini açıklayan eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'in başvuru dosyaları iade edildi. Zeybek, Almanya’da katıldığı konferansta MHP’den Tunceli milletvekili aday adayı olacağını açıklamıştı. Zeybek adaylığı ile ilgili olarak da, “MHP’den hiçbir gelecek ya da bakanlık beklemeden, MHP’nin seçimi kazanamayacağı bir kenti, Tunceli’yi seçtim. Herkes biliyor MHP’nin adayı bile çıkmıyor oradan. Böyle bir yerden aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Eğer adaylığım kabul edilirse, gidip Tunceli’de çalışacağım. Neden MHP’ye oy verilmesi gerektiğini halka anlatmak istiyorum" demişti.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun da dosyası iade edildi.  Karamahmutoğlu da Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra 1997’de yapılan MHP Kongresi’nde Tuğrul Türkeş ’i desteklemişti. Bazı adayların Bahçeli lehine yarıştan çekilmesi üzerine ise “Artık söz yok eylem var” diye kürsüyü işgal etmesiyle gündeme gelmişti.

SON İADE ATAYÜN

MHP'den aday adaylık başvurusu yapan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de dosyası iade edildi. Yasadışı dinleme operasyonu kapsamında tutuklanan Atayün'ün dosyasının iade edildiği Twitter hesabından duyuruldu. Atayün'ün ailesinin kontrol ettiği öne sürülen hesapta şunlar yazıldı: "MHP'den milletvekili aday adaylığı müracaatımız parti içindeki bir kesim tarafından engellenmiştir. Aday adaylığımın engellenmiş olduğundan Sayın Devlet Bahçeli'nin haberinin olmadığını düşünüyorum. Elbette ki bu durumdan dolayı milliyetçi hareketten uzaklaşacak, ülkümüzden vazgeçecek değiliz. Çünkü biz menfaat uğruna gömlek değiştirenlerden olmadık, olmayacağız! Siyasi yürüyüşümüze aynı çizgide devam edecek ve vatana hizmet adına asla yılmayacağız! Şimdilik MHP ile yollarımız kesişmese de ülkümüz aynıdır. Aynı ülkü çizgisinde bağımsız milletvekili aday adayı olarak yoluma devam edeceğim."

GEREKÇE PARTİ POLİTİKALARI 

MHP'li yöneticiler dosyaların iadesini doğruladı. Dört ismin parti politikalarına uygun olmadıkları gerekçesiyle aday adaylıklarının kabul edilmediği dile getiriliyor. Başka bazı isimlerin dosyalarının da iade edileceği konuşuluyor.

Etiketler: mhp, 4 önemli isim, veto
Okunma Sayısı: 1439
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı