"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'li Kaşıkçı: Çözüm süreci fiyaskodur

07 Ocak 2016, Perşembe 09:59
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, Çözüm Sürecinin bir fiyasko olduğunu belirtip, “'Türkiye’de çok güzel şeyler olacak' denilerek başlatılan Çözüm Süreci, bugün Cizre ve Silopi başta olmak üzere bu kadar şehidimizin gelmesine zemin hazırlamıştır." dedi.

MHP İl Başkanı Kaşıkçı, gelinen noktada Çözüm Sürecinin meydana getirdiği boşluktan bölücü terör örgütünün ziyadesi ile faydalandığını, mahalle ve sokakları adeta silah deposu haline çevrildiğini vurgulayıp şunları söyledi: "Süreç boyunca 'Allah Öcalan’dan razı olsun' diyebilecek kadar aşağılaşan valilere emanet edilen illerin, bugün tekrar hayata geri dönmesi için bölgede nelerin yapıldığını hep birlikte gözlemlemekteyiz. Açıklandığı ilk günden itibaren Çözüm Sürecine her türlü sert muhalefeti yapmış olan MHP, o dönem konunun muhatapları tarafından anlaşılamamış veya en basit ifadesi ile anlaşılmak istememiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada hükümet yetkilerinin de bu süreçte kaybedenin Türkiye olduğu gerçeğini açıkça gördüklerini müşahade etmekteyiz. Oysa ki daha düne kadar elinde 26 ülkenin tapusu olan bir devlet olduğumuzun bilinci ile süreç doğru modellenmiş ve uygulamaya geçilmiş olsa idi bugün bu yaşananların tam tersine 1000 yıllık kardeşliğimizin tadını doyasıya çıkarttığımız günleri yaşıyor olacaktık. Ancak günü kurtarma telaşı ile ele alınan ve devletin ortak aklını kullanmadan aciz kalınarak çözüme kavuşturulmaya çalışılan milli meseleler de üzülerek belirtmek isterim ki hükümetin karnesi sıfırlarla doludur. Karnede ki sıfırın en belirgin hal aldığı konu ise şüphesiz Çözüm Süreci fiyaskosudur."

'BUGÜN İNSANLAR DAĞLARI BIRAKIN ŞEHİRLERİ BOŞALTTI'

MHP İl Başkanı Kaşıkçı, Çözüm Sürecinin başlatıldığı günden bugüne o günkü söylem ile bugün ki eylem arasındaki çarpıcı farklılığın aslında gelinen noktayı en iyi şekilde özetlediği ifade etti. Kaşıkçı, "Daha dün çözüm süreci için 1000 yıllık kardeşlik projemizdir diyenler bugün kazılan hendeklerin bir an önce kapatılması için uğraş vermektedir. Daha dün 'çözüm süreci ile artık analar ağlamayacak' diye hamaset yüklü nutuklar atanlar bugün ağlayan eşlerin gözlerine görünmemek için nerede ise şehit cenazelerine katılamamaktadırlar. Daha dün çözüm süreci sayesinde yıllarca Cudi Dağına çıkamayan bölge insanımıza artık Cudi de piknik yapacağını haykıranların, bugün insanların dağları bırakın şehirleri boşalttığını seyretmekte olduğunu görmekteyiz. Daha dün çözüm sürecinin açtığı yaraları kapatmak için bölgede OHAL ilan edilmeli denildiğinde demokrasi avanesi kesilenlerin bugün yaşananları durdurabilmek için aylardır sokağa çıkma yasağı uyguladıkları ortadadır. Dün içi boş olan çözüm süreci projesini milletimize anlatmak/yutturmak için sanatçılar ve sözde aydınlarla kurdukları Akil Adamların bugün utançlarından evlerinden dışarı çıkamadığını görmekteyiz. Gelinen noktada makyajlanmış cümleler ile anlatılan çözüm sürecinin bugünlerde ülkemizi ne hale getirdiği apaçık ortadadır.Çözüm diye başlatılan sürecin beraberinde çözülmeyi de getirdiği ortadadır." şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1413
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı