"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'li Usta'dan dikkat çeken açıklamalar: AKP kimin çizgisine geldi?

22 Şubat 2017, Çarşamba 16:48
MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı Haberaks TV’deki programda, “Anayasa değişikliği içinde MHP’nin ve milletimizin hassas olduğu üniter-milli devlet yapısıyla ilgili hiçbir kuşku yok. En hassas olduğumuz konularda şu an için gelinen noktada AK Parti, MHP’nin çizgisine geldi” ifadelerini kullandı.

Usta’nın bu ifadesi, akıllara Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in geçmişte Aydınlık Gazetesi’nde yazdığı yazıyı getirdi. Doğu Perinçek, 7 Kasım 2015 tarihli ‘Vatan Savaşını kazanmak için doğru mevzilenme’ adlı yazısında, “AKP yönetimi, Açılım siyasetinden vazgeçti ve Vatan Partisi’nin yıllardır savunduğu mevziye geldi” ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan’ı tercih eden Perinçek’i tercih etmiş olur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Doğu Perinçek arasında da başkanlık referandumu konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olma konusunda tartışma yaşanmıştı. Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine “evet” demelerine gösterilen tepkilere yanıt olarak başkanlık referandumunda “Hayır” diyeceklerini açıklayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in adını vererek yanıt vermişti. Bahçeli, 7 Şubat’ta, “Eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşları ile Recep Tayyip Erdoğan arasında tercih hakkımız olsa Sayın Erdoğan’ın yanında oluruz” ifadelerini kullanmıştı. ABC Gazetesi’nde yer alan habere göre, bu ifadelere aynı gün Doğu Perinçek Çin’den yanıt vermişti. Perinçek, “Bir tercihten bahsetmektedir MHP’nin Genel Başkanı. Erdoğan’ı tercih etseler de Doğu Perinçek’i tercih etmiş olurlar. Çünkü Erdoğan’ın başında bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi, birçok konuda Vatan Partisi’nin savunduğu siyasetlere gelmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler: mhp, akp, erhan usta
Okunma Sayısı: 2027
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı