"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'nin kurultay tarihi belli oldu

25 Mayıs 2016, Çarşamba 16:02
MHP lideri Bahçeli: Partimizin seçimli olağanüstü kurultayı 10 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Partimiz 10 Temmuz 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı millet ve tarih huzurunda yapacaktır. Kimler genel başkan adayı olacaksa şahsımla yarışacaktır" dedi.

MHP’de tartışmalı olağanüstü kongre sürecine Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi, MHP’nin olağanüstü kurultaya gitmesini kararlaştırarak tartışmaya nokta koymuş, parti yönetimi de karara saygı duyulacağını açıklamıştı.

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, MHP’li muhaliflerin tüzük değişikliği taleplerinin aşama aşama yerine getirileceğini kaydetti.

Bahçeli, parti genel başkanlığına adaylığını koyacağını da “Kim ya da kimler başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır” diye açıkladı.

Ne olmuştu?

MHP’de muhaliflerin ‘sokak kongresi’yle güç gösterisi yapmalarına neden olan yargı savaşında son hamle Ankara 2’inci İcra Mahkemesi’nden gelmiş, MHP’de olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itiraz kabul edilmişti.

MHP yönetimiyse 2’inci İcra Mahkemesi’nde kongrenin yapılabileceği yönünde karar alan hakim Burhan Yaz’ı ‘Ankara’daki hukuk çevrelerinin çok iyi tanıdığı’nı, mesai bitimine kısa süre kala, ‘vazifesi olmadığı’nı söylediği  bu kararın alınmasının ‘hangi amaca hizmet ettiğini de çok iyi bildikleri’ni savunup bu hakimi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet edeceklerini savunmuştu. Öte yandan Gemerek’teki Asliye Hukuk Mahkemesi yeni tedbir kararı almıştı.

MHP’de taraflar arasındaki yargı savaşlarının seyri ve Ankara valiliğinin 15 Mayıs Pazar günü düzenlenmek istenen kongreye engel olması, krizden fayda sağlayan AKP’nin süreçte etkili olduğu izlenimini daha da kuvvetlendirmişti.

Son olarak HSYK, geçtiğimiz pazar ‘olağanüstü kongre’nin yapılmasına yönelik tedbir kararını kaldırdığı için MHP’nin hedefi haline gelen Ankara 2’inci İcra Mahkemesi’ne inceleme başlatmıştı.

Haber Merkezi

Etiketler: mhp, kurultay, bahçeli
Okunma Sayısı: 1757
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı