"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP Olağanüstü kurultaya gidiyor, Bahçeli de aday

24 Mayıs 2016, Salı 17:47
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

Bahçeli de aday olacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtay 18. Hukuku Dairesi'nin Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı muhaliflerin istediği olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesini kararlaştırmasına ilişkin açıklama yaptı. "MHP, Yargı kararlarına her zaman saygılıdır" diyen Yalçın, "Ancak bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır" dedi. Yalçın, "Tüzük kongresi değil, genel başkanlık seçim kongresi" vurgusu yaptı.

MHP'li muhaliflerden genel başkan adayı Ümit Özdağ, Bahçeli'nin MHP'de seçimli olağanüstü kurultay çağrısına ilişkin olarak, "Olumlu bir adım olarak görüyorum. İlk gelen açıklamalar hukuki mekanizmaların bitmediğine dairdi. Başkan Yargıtay kararına saygı duyacağını ifade etmişti. Sevinç verici" değerlendirmesi yaptı. "Bu tartışmalar ancak teknik detaylarla ilgili olabilir" diyen Özdağ, "Önemli olan MHP’de kurultay yapma iradesini hem genel merkez hem de ülkücü hareketten çıkmış olmasıdır" diye konuştu.

Semih Yalçın'ın açıklaması şöyle:

"Çok değerli basın mensupları partim ve genel başkanım adıma saygıyla selamlıyorum. Yargıtay, yani temyiz mahkemesi 12. Sulh Hukuku Mahkemesinin verdiği kararı onamıştır. Başlangıçtan beri ifade ettiğimiz, sayın genel başkanımızın da sıklıkla söylediği gibi MHP yargı kararlarına saygılıdır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da MHP olarak saygıyla karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı öncelikle olarak başkanlık divanına ve MHP MYK’ya taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecek. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır. 63. maddenin 3. fıkrasına dayanarak ifadeye çalıştığımız bu husus bundan sonraki aşamada MYK’da görüşülmek suretiyle karar çıkartılacaktır. Tüzük kongresi değil, genel başkanlık seçim kongresi."

AA

Etiketler: mhp, seçim
Okunma Sayısı: 1845
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    24.5.2016 23:21:07

    Gönüllü stepne de değişim zamanı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı