"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanması hakkında Başbakan'dan açıklama

25 Ağustos 2017, Cuma 14:27
​Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MİT'in, Cumhurbaşkanlığına bağlanmasına ve bu konuda CHP'nin yaptığı açıklamalara ilişkin bir soruya Yıldırım, "MİT müsteşarlığının yasası ile ilgili bir değişiklik oldu. Bu değişikliğe göre MİT müsteşarlığı ile ilgili tasarrufu sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda zaten yeni sistemde bütün MİT müsteşarlığı diğer kurumlar hepsi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde  toplanıyor. Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. Kamu kuruluşlarında kurallar esastır. Mevzuat içerisinde herkes kendisine verilen sorumluluğu yapmak durumundadır. Bu meseleyi Başbakana güvensizlik vesaire gibi bir yoruma, değerlendirmeye tabi  tutmak iyi niyetten yoksundur" diye yanıt verdi. 

***

Okumak için tıklayınız:

AKP'li vekil Samani'nin kızı göreve iade edildi: ''Kızım, göreve başlamayacak''

Yeni KHK ile TMSF'ye devredilen şirketlerle ilgili yeni dönem

Yeni KHK'lar neler getiriyor?

İki yeni KHK yayınlandı: İhraçlar, göreve iadeler, MİT, HSK ile ilgili detaylar...

DHA

Etiketler: binali yıldırım
Okunma Sayısı: 2743
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı