"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muharrem İnce'den ilk değerlendirmeler

25 Haziran 2018, Pazartesi 12:18
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, seçim sonuçlarını kabul ettiğini söyledi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, "Seçim sonuçlarını kabul ediyorum." dedi.

İnce, "Sayın Erdoğan, artık hepimizin cumhurbaşkanı olun, herkesi kucaklayın. Ben seçilseydim öyle yapacaktım." ifadelerini kullandı.

"Bizim için gerçek seçim sonuçları, bu tutanaklarda yazan rakamlardır." diyen İnce, "Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarla YSK'nın açıkladığı rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur." şeklinde konuştu.

"Beni kimse tehdit etmedi"

İnce, "Beni kimse tehdit etmedi, tehdit edecek adam da henüz yeryüzüne gelmedi." açıklamasında bulundu.

Mücadele etmek için illa milletvekili olmanın gerekmediğini söyleyen İnce, "16 yıl milletvekilliği yaptım zaten. Mücadele etmenin çeşitli yolları vardır. Siyasi kadrolarda bulunmuş bir insan mücadelenin yolunu bulacaktır." dedi.

"CHP Bana 'Yürü önümüzden' derlerse yürümeye hazırım"

Muharrem İnce, "(CHP) Bana 'Yürü önümüzden' derlerse, yürümeye hazırım." şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik edeceğim"

İnce, başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı henüz tebrik etmediğini ancak edeceğini bildirdi. 

"Eldeki tutanaklarda yenilmişseniz, yenilmişsinizdir." diyen İnce, "'Bunu kabul etmiyorum ben, sokaklara çıkalım.' Bu demokrasi değil ki." ifadelerini kullandı.

***

Her şeyiyle adaletsiz bir seçim oldu

“Bu seçim ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur” diyen Muharrem İnce konuşmasında Erdoğan’a da seslendi ve “81 milyonun cumhurbaşkanı gibi davran” dedi. 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce gece boyu süren suskunluğunun ardından seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. “Her şeyiyle adaletsiz bir seçim oldu, seçime kan bulaştı” diyen İnce şunları kaydetti: “Bu seçim ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştır. Suruç’ta ve Erzurum’da yaşananlar bu seçimi, kanun bulaştığı seçim olarak tarihe geçirmiştir. Seçim sonuçlarına dönük elbette açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. 16 Nisan’da ‘Hayır’ ve ‘Evet’ bloku olarak bir şekillenme ortaya çıkmıştı. Bu seçimde ‘Hayır’ blokunun, 16 Nisan’ın gerisinde bir oy alması açıklanmaya muhtaçtır. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda usulsüzlükler yaşandıklarını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla mücadele ettiler.” 

Toplumsal barış tehdit altında 

Hedefinin bir sonraki seçimde 30 milyon oy almak olduğunu dile getiren İnce, “Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Türkiye 143 yıldır sürdürdüğü parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Sistemin içinde bir mekanizma yoktur. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz ve kaygılarımız olmaya ne yazık ki devam edecektir. Biz mücadele etmeye, halkımızla bütünleşmeye devam edeceğiz. Bu seçim sürecinde yaklaşık her üç vatandaşımızdan birinin onayını almış biri olarak, tüm vatandaşlarımın takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim.”

Muhalefet tahminlerin altında 

Basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran İnce kendisine yöneltilen ‘neden kaybettiniz’ sorusu üzerine şunları dedi: “İlk turda hedefim 35’ti. CHP’nin 25 bandı vardı. CHP de bu 25’i aşamıyor, hedef 35’ti. 35’i aşarsak, ikinci turda bu seçimi alırım diyordum. Buna yaklaştık fakat ben İYİ Parti ve HDP’nin de 12 bandında oy alacağını düşünüyordum. Saadet Partisi’ni 3 görüyordum. 12, 12 24. 3 daha 27. Geriye diyordum 73 kalır. Bu 73’ü paylaşırız diyordum. 33-40 diyordum. İkinci turda da muhalefetle bir araya gelerek seçimi alacağız diyordum. Bugün olsa yine aynı şeyi düşünüyorum. Fakat diğer muhalefet partileri tahminlerimin çok altında aldılar. Biz de 35’e gelemedik ama psikolojik sınırı aştık. ”

AA

Etiketler: muharrem ince, seçim
Okunma Sayısı: 3193
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı