"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Ne istedilerse verdik!" diyenler hakkında da soruşturma açılabiliyor mu?

02 Eylül 2015, Çarşamba 16:34
Gazeteci Yazar Taha Akyol, Hürriyet'te oldukça yoğun ve hararetli olan ülke gündemine yönelik değerlendirmelerini kaleme aldığı bugünkü 'ADLİ YIL?' başlıklı yazısında önemli açıklamalarda bulundu.

Önceki yazılarında da çokça vurgu yaptığı üzere Akyol; 'güç' yerine 'sağduyu' vurgusu yaparak; ''Türkiye'nin iyi yönetilebilmek için "güç"ten ziyade itidale, uzlaşmaya, sağduyuya, parlamenter sistemin rasyonalizmine ihtiyacı var. Sorunlarımızın çözüm yolu budur. Fakat siyasetimizde itidal, uzlaşma ve sağduyu eksikliği sebebiyle endişeliyim ben. İnşallah yanılıyorum.'' ifadeleri doğrultusunda müspet hareketlerle daha fazla demokrasi ve daha fazla hürriyet vurgusu yapmaktadır.

Akyol bugünkü yazısında ise çok çarpıcı değerlendirmeler yaparak ve mevcut iktidar döneminde alışılagelen bir uygulama olarak  'gündem değiştirmeye yönelik operasyonlar' olarak nitelendirilen medya operasyonlarına değiniyor.

İşte Taha Akyol'un Hürriye'teki bugünkü yazısından ilgili bölüm:

''YENİ adli yıla bir medya grubunun kuruluşlarına yapılan polis baskınıyla ve Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit'in konuşmasıyla başladık.

İki televizyon kanalının ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza İpek Holding'e çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. İpek Üniversitesi bile bundan nasibini aldı!

Bir hukuk devletinde böyle bir baskın düşünülemez.

Cemaatin üyelerinden bir kısmının organize bir şekilde telefon dinleme ve şantaj gibi eylemleri hakkında elbette soruşturma açılır. Fakat bu eylemlerle ilgisi olmayan cemaat üyeleri ve cemaatle ilişkili eğitim, medya ve ticaret kuruluşları hakkında "terör örgütü" nitelemesi yapılamaz. Bu kuruluşlara yardım edenler "terör örgütüne yardım" etmiş sayılamaz.

Sayılabilseydi, "Ne istedilerse verdik!" diyenler hakkında da soruşturma açılırdı.''

(...)

 

Okunma Sayısı: 3737
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı