"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nerede kalmıştık?

13 Ağustos 2018, Pazartesi
İyi Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı Ankara’da yapıldı. Genel Başkan Meral Akşener, konuşmasını yaparken “Gel dediniz geldim. Nerede kalmıştık?” dedi ve bu sözü salon tarafından büyük alkış aldı.

İyi Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara’da yapılıyor. Genel Başkan Meral Akşener, güven tazelemesinin beklendiği kurultayda konuştu ve adaylığını açıkladı. Akşener, konuşmasını yaparken “Gel dediniz geldim. Nerede kalmıştık?” dedi ve bu sözü salon tarafından büyük alkış aldı. Akşener, seçimlerden sonra görevini bıraktığı dönemi hatırlatırken “İyi Parti camiası kararımdan sonra ortaya bir irade koydu ve ısrarcı oldu. Veda niyetine ‘Ben sizi çok sevdim be’ demiştim. Bu sözümü alıp elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz, ‘Biz de seni çok sevdik be’ dediniz” diye konuştu. Kurultayda konuşan Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; “Türkiye’de siyasî partiler enflasyonu varken tartışılması gereken yeni bir parti değil. Türkiye’nin yeni bir siyasî partiye değil, iyi bir partiye ihtiyacı vardı. Çok şükür ki onu biz kurduk. İyi Parti, adalete, eşitliğe, huzura taraf olarak kuruldu. 

Tek adam modelini partimizde uygulamıyoruz 

Ülke yönetiminde karşı çıktığımız tek adam modelini partimizde uygulamıyoruz. Eşitlik ilkesi, dil, din, etnik kimlik, cinsiyet açılarından güvence altına alınmalıdır. Kişi özgürlükleri güvence altına alınmalı, temel hakların dokunulmazlığı korunmalıdır. Haklara yönelik sınırlamaların da, mutlaka bir sınırı olduğu, açık biçimde tanımlanmalıdır. Seçme ve seçilme hakları önündeki anti-demokratik engeller kaldırılmalı, Yürütmenin güç ve sınırı, modern çağın gereği olan, kuvvetler ayrılığı korunarak belirlenmelidir. İnanç ve inancı ifade etme özgürlükleri, en kapsamlı ve özgürlükçü biçimde sağlanmalıdır.

Adil yargı hakkı en hayatÎ konu

Adil yargı hakkı, hiç kuşkusuz Türkiye’nin en hayatî sorunlarından biridir. Sadece yargı aşaması değil, öncesi, sonrası da, tarafı olduğumuz uluslar arası sözleşmeler ve insan hakları hukuku göz önüne alınarak düzenlenmelidir. Bireylerin adil yargılanma hakkı, yargılayacak olan makamın tarafsızlık ve bağımsızlığından ayrı düşünülemez. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim Sayın Erdoğan: Adaletsizsin, basiretsizsin, kifayetsizsin… Hem aldanıyorsun, hem aldatıyorsun, kullanışlı müttefikinle ülkeyi içine sürüklediğin hale bir bak.

“Erdoğan’ın Türkiye’ye maliyeti her geçen gün artıyor”

Ülkemizi zor günler bekliyor. Sayın Erdoğan’ın Türkiye’ye maliyeti her geçen gün daha da artıyor. Az önce ifade ettiğim gibi ekonomide, dış politikada, yargıda, eğitimde hızla dibe vuruyoruz. Ekonomiyi soktukları darboğazdan kurtarmak için, büyük bedeller ödeyebiliriz. Dış politikada, sürekli millî menfaatlerimize aykırı kararlar alınıyor. Bunları telafi etmek için, yarın çok daha büyük tavizler vermek zorunda kalabiliriz. İyi Parti olarak, bütün bu konuların takipçisi olacağız. Milletin hakkını, hukukunu var gücümüzle koruyacağız. Ankara - aa, dha 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2352
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı