"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

O iki parti seçim ittifakına gidebilir

29 Mart 2015, Pazar 19:22
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu istedi.

Destici, MHP’nin geçen hafta yapılan 11. Olağan Büyük Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçilmesi nedeniyle Devlet Bahçeli’yi tebrik etmek istediğini belirtti. Ancak ziyaretin asıl içeriğinin “iki parti arasında kurulması” planlanan seçim ittifakı olacağı öğrenildi. MHP lideri Devlet Bahçeli, seçimde hiçbir partiyle ittifak yapmayacaklarını söylemiş ancak “İsteyen herkese kapımız açık” ifadelerini de kullanmıştı.

Mustafa Destici, Devlet Bahçeli ile görüşmesinde olası “MHP-BBP ittifakı” konusunda nabız yoklayacak. Destici’nin, kamuoyu araştırma şirketlerinin olası MHP-BBP ittifakında alınacak oy oranını yüzde 22 olarak gösterdiğine dikkat çekeceği, ülkenin geldiği noktada iki partinin ittifak yapmasının tarihî bir sorumluluk olduğu yönündeki düşüncesini Bahçeli ile paylaşacağı belirtildi. Destici, ziyaretinde Bahçeli’ye “Ülkenin geleceği açısından kaygı duyulan konuların giderilmesi, millete umut olması açısından böyle bir ittifakın temellerinin atılmasının iktidara alternatif bir enerjinin ortaya çıkması açısından önemli olacağı” mesajını vereceği ifade edildi. Destici, “ittifakın seçim sonrası oluşacak tabloda MHP’nin iktidarı yakalaması açısından da önem taşıdığını” belirtecek.

Anketlere göre BBP’nin oy oranı yüzde 1- 1.5 arasında. BBP cephesinde, MHP ile yapılacak ittifakın oluşturacağı sinerji ile oy oranının yüzde 5’i bulacağı konuşuluyor. BBP seçmeni arasında ‘nasıl olsa baraj altında kalacak’ gerekçesiyle partiye oy vermeyenler bulunduğu belirtiliyor. Ancak MHP-BBP ittifakına her iki partinin de tabanında sempati ile bakan geniş bir kitle olduğuna dikkat çekiliyor. MHP ile ittifakta Sivas, Yozgat, Kahramanmaraş, Kocaeli gibi BBP’nin güçlü olduğu illerde milletvekili çıkartmanın daha kolay olacağı ve alınacak oy oranının, MHP’nin toplam vekil sayısını da artıracağı belirtiliyor. 

Etiketler: mhp, seçim, ittifak
Okunma Sayısı: 930
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı