"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ödüllendirildiler!

30 Ağustos 2015, Pazar
Başbakan Davutoğlu’nun belirlediği seçim hükümetinde bir çok isim sürpriz olarak yer aldı. Bağımsız kontenjanların AKP’ye yakın olan isimlerle doldurulması ise ‘kanuna karşı hile’ olarak yorumlandı.

Başbakan Davutoğlu kabinede, 11 bağımsız kontenjan için ağırlıklı olarak eski AKP’lileri tercih etti. Ali Rıza Alaboyun (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı), Kutbettin Arzu (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı) ve Vecdi Gönül (Milli Savunma Bakanı) AKP’nin eski vekilleri. 3 isim, bağımsız olmak için AKP’den istifa etti.

BABACAN’IN YERİNE YILMAZ, ARINÇ’IN YERİNE TÜRKEŞ

Reuters’a konuşan bir yetkili, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Babacan’dan boşalacak görevleri üstleneceğini bildirdi. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Merkez Bankası ile dirsek teması çalışıyordu. Bülent Arınç ise, Başbakan Yardımcılığı görevini Tuğrul Türkeş’e devretti. Çankaya Köşkü’ndeki devir teslim, basına kapalı gerçekleşti.

HDP’LİLER DEVİR-TESLİM TÖRENİ YAPMAYACAK

Seçim hükümetindeki HDP’li 2 bakan devir teslim töreni yapmama kararı aldı. AB Bakanı Ali Haydar Konca ‘’Bu şartlar altında devir teslim törenini uygun bulmuyorum’’ ifadelerini kullandı. HDP’li bakanların kırmızı plaka kullanmayacakları da bildirildi.

YALÇIN AKDOĞAN: BİR PARTİNİN VEKİLLERİ...

Geçici hükümette de Başbakan Yardımcısı olarak atanan Yalçın Akdoğan, HDP’li vekillerin hükümette yer almasıyla ilgili konuştu. Birlikte hükümet kurduğu bakanlardan ‘o partinin vekilleri’ diye bahseden Akdoğan, “Eğer bugün işte bir takım partinin milletvekilleri, hükümete girdiyse bunun siyasî vebali MHP’ye aittir. Onların uzlaşmaz tavırları, her şeye ‘yok’ diyen tavırları sebebiyle bu noktaya gelinmiştir” ifadelerini kullandı. 

BBP’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün açıkladığı geçiçi bakanlar kurulunda en dikkat çeken isimlerden bir tanesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilen BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu oldu. Topçu, 2011 seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından partisinden istifa etmişti. Topçu’nun kabineye alınması, Davutoğlu’nun Türkeş ile birlikte milliyetçi kesime 2. işareti olarak yorumlandı. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’ndan sonra genel başkan olan Topçu, 17-25 Aralık sürecinde hükümetin yanında yer almış, bu tavrıyla partisi ile ayrı düşmüştü.

ALTINOK BEKLEMİYORMUŞ

17-25 Aralık sürecinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan en kritik bakanlıklardan olan içişlerini yıllarca sağ kolu gibi çalışmış başbakanlık müsteşarı Efkan Ala’ya teslim etmişti. Efkan Ala ise 17-25 Aralık operasyonlarının başlatıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne en güvendiği isimlerden Selami Altınok’u atamıştı. Ala’nın okul arkadaşı olan Altınok, şimdi İçişleri Bakanlığı’nı üstlendi. Altınok, yaptığı açıklamada görevi beklemediğini ifade etti.

İSRAİL’LE GÖRÜŞEN SİNİRLİOĞLU DIŞİŞLERİ BAKANI OLARAK ATANDI

Davutoğlu’nun kabineyi hazırlarken en çok merak edilen Dışişleri’ne kimi emanet edeceğiydi. Bu konuda AB Bakanı Volkan Bozkır’ın dışişlerine kaydırılacağı konuşuluyordu. Ancak Başbakan sürpriz yaptı, dışişleri’ne, kendisi bu bakanlıkta görevliyken birlikte ve çok yakın çalıştığı müsteşarı Feridun  Sinirlioğlu’na bıraktı. Feridun Sinirlioğu ile Davutoğlu’nun olduğu MİT müsterşarı ve genelkurmay 2. başkanı ile yaptıkları toplantı internete sızmış, Suriye konusundaki konuşulan kritik konular büyük tartışma başlatmıştı. Sinirlioğlu’nun ayrıca, geçtiğimiz haziran ayında İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold ile Roma’da gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı.

HDP’YE İKİ BAKANLIK

Davutoğlu tarafından bakanlık teklif edilen HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in Geçici Seçim Hükümeti’nde yer almayacağını bildirmesinin ardından bu partiden yeni bir isme teklif gitmedi. Böylece 3 bakanlık hakkı olan HDP’ye 2 bakanlık verildi. Kalkınma Bakanlığına Müslüm Doğan getirilirken, Avrupa Birliği Bakanlığı Ali Haydar Konca’ya emanet edildi.

FRANSIZ MEDYASI: KÜRT YANLISI PARTİSİ İLK KEZ...

Fransız medyası, geçici hükümette HDP’li bakanların da yer almasını, ‘Türkiye’de Kürt yanlısı parti ilk kez hükümette’ cümleleriyle duyurdu. Fransız Le Figaro gazetesi, PKK ile çatışmaların yeniden başladığı bir Türkiye’de, Kürt yanlısı HDP’nin iki parlamenterinin hükümette yer almasını, ‘yeni ve hassas’ bir durum ifadeleriyle aktardı. 

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKAN

Geçici Bakanlar Kurulunda cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na getirilen Ayşen Gürcan kabinenin ilk başörtülü bakanı oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. 

PERŞEMBE MÜSTEŞAR,CUMA BAKAN OLDU

Seçim hükümetinin en sürpriz isimlerinden biri de Cenap Aşçı oldu. Perşembe günü Gümrükler Genel Müdürü iken kamunun en yüksek makamlarından olan Gümrük Müsteşarlığına atanan Cenap Aşçı, seçim kabinesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Müsteşarlık makamına Bakan Nurettin Canikli, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla atanan Aşçı, ertesi gün kabinede bakan olarak yerini aldı.

DİĞER BAKANLIKLAR ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Adalet Bakanı: Kenan İpek
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Ahmet Erdem
Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce
Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
Ekonomi Bakanı: Nihat ZeybekCi
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif ÇağAtay Kılıç
Kültür ve Turizm Bakanı: Yalçın Topçu
Millî Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Feridun Bilgin

Okunma Sayısı: 2038
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    30.8.2015 09:34:35

    12 mart muhtırası sonrası kurulan N.ERİM kabinesi gibi.Bir gecede istifa edip bağımsız olanlar BAŞBAKAN olmuş idi,şimdi de sabah müdür,akşam müsteşar,gece yarısı ise bakan olanlarmı,istifa ettirilip bağımsız diye gargarasız millete yutturulmaya çalışanlar mı,ya ya eveet yada CHP nin geçmişte yaptığı baskı,zulüm,haksızlıkları aynen yapan ve devleti yağmalayan,dış politikada müslümanlara kan ağlatıp,milyonlarca masum müslümanın hayatına son verdiren fitne ateşinin elebaşısı HARAMSARAY sakininin itirafı ile 'NE İSTEDİLERSE VERDİM,sanki babasının malını veriyor,dün ona bugün başka yağdanlıklara dağıtan bu UCUBENİN CHP den ne farkı var.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı