"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL'de hukuk daha çok lazım

01 Eylül 2016, Perşembe 00:59
Gazetemizi ziyarete gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, “Olağanüstü dönemlerde hukuka daha çok ihtiyaç var” dedi.

Gazetemizi ziyaret eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, gündemi değerlendirdi. Yaşanan darbe teşebbüsünün farklı pencerelerden bakma fırsatını sunduğunu belirten Uysal, “Yaşadığımız bu darbe teşebbüsü çok uzun zamandır süren kutuplaşma dönemi sonrası  iktidar ile muhalefet arasında ilk defa ülkenin geleceğinde ortak bir pencereden bakma fırsatını verdi. Büyük yıkım, felâket, facialar sonrası olduğu gibi 15 Temmuz darbe teşebbüsü de ortaya bir toplumsal dayanışma ve enerji ortaya çıkardı. Sosyal, iktisadi, siyasi planda ‘yaratıcı yıkım’ olarak adlandırılan büyük sarsıntılar o toplumlara bir ‘fırsat penceresi’ sunar” dedi. 

Herkese eşit olunmalı

Uygulamaların herkese eşit olması gerektiğini vurgulayan Uysal, “ Umarım Türkiye’de başta siyasi iktidar olmak üzere tüm siyasî, sivil ve toplumsal aktörler bu fırsat penceresini herkesin eşit külfet, nimet ve fırsatlara sahip olduğu, herkesin hukukundan emin olduğu, korkularından kurtulmuş olduğu bir Türkiye fotoğrafı için bir kaldıraca dönüştürür” değerlendirmesinde bulundu.

Olaylar faciaya dönüştü

Ülkenin içinde bulunduğu durumun vahim olduğunu belirten Uysal, “Türkiye’de ‘devleti ele geçirme’ hevesi ve ihtirası ile hareket edenlerin ülkeyi getirdiği nokta ‘tarumar edilmiş TSK tarumar edilmiş yargı ve topyekûn tarumar edilmiş devlet’ noktasıdır. Siyasî alanın referans değeri olan ‘sandık’ı iyi niyetlerle hangi kuruma sokmuşsak yargı ve üniversitelerde olduğu gibi o kurum siyasallaştırıldı. Bu siyasallaşma maalesef ‘yargı’ erki dolayısıyla tüm devlet ve millet adına bir faciaya dönüştü. Yargı erki mücadelede bir silâha dönüştürüldü” dedi.

Savcıları zorlu bir süreç bekliyor

Yaşanan süreçte son derece hassas olunması gerektiğini belirten Uysal, “Neticede ‘ayarını bozduğunuz kantar sizi de tartar’ prensibi işledi. Önümüzde hâkim ve savcıları bekleyen zorlu bir süreç var. Umarım bu yanlışlar tekrar edilmez ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile ilgili tüm gerçekler ve suçlular ortaya çıkar, hak ettiği cezaları alırlar” dedi. 

N. Nur Ener / İstanbul

Okunma Sayısı: 4566
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı