"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL kalkacak, kararnamesi kalacak

05 Temmuz 2018, Perşembe 17:42
Yeni kabinenin pazartesi günü açıklanacağını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada yeni kabinenin pazartesi günü açıklanacağını, böylece OHAL’in de tamamlanmış olacağını söyledi. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası olağanüstü hâl  ilân edilmesi sonucu Türkiye’nin gündemine giren Kanun Hükmünde Kararnameler hakkında konuşan Yıldırım, “Yarın (6 Temmuz) yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zaafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak. Yeni kabine Pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’nın göreve başladığı gün yürürlüğe girecek

Olağanüstü Halin ilân edildiği 20 Temmuz 2016 tarihinden bugüne dek mevzuat alanında toplam 1000 maddenin üzerinde yeni düzenleme yapıldı. Son kanun hükmünde kararname dün Resmî Gazete’de yayımlanan 74 maddelik 477 sayılı kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun hükmünde kararname oldu. Yeni KHK ile bazı kanunlarda yer alan Bakanlar Kurulu’nun yetkileri Cumhurbaşkanı’na devredildi. Yeni KHK ile yürürlükteki kanun ve KHK’ların yürütme maddelerinde Bakanlar Kurulu ve bakanlara yapılmış atıflar Cumhurbaşkanı’na yapılmış sayıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bazı düzenlemeleri ihtiva eden yeni KHK, Cumhurbaşkanı’nın ant içerek göreve başladığı gün yürürlüğe girecek.

***

Tıklayınız:

Sınırsız OHAL ve KHK rejimi

AA

Okunma Sayısı: 7866
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı