"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL Komisyonu hakkında açıklama

16 Mayıs 2017, Salı 13:03
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında, genel başkan olarak son kez hitap etti.

Anneler Günü'nden bir gün önce meydana gelen ve 24 kişinin öldüğü Muğla'daki trafik kazasının soruşturulduğunu belirten Yıldırım, "Kazanın sebebi ortaya çıkarılacak. Kısa bir süre içerisinde kamuoyuna duyurulacaktır" diye konuştu. 

"BU DAVRANIŞ İÇİNDE BULUNANLARI KINIYORUM"

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında vefat etmesine değinen Başbakan Yıldırım, Başsavcı Alper'e rahmet dileyerek, "Yaşanan olaylar karşısında ülkemizin, milletimizin birliğine ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan mihraklar da maalesef oldu. Buradan, bu davranış içerisinde bulunanları kınıyorum. Şehit düşen savcının arkasından ailesinin, sevenlerinin ve kamuoyunun acısı bu denli tazeyken, yakışıksız ifade kullananlarla ilgili yargı merci mutlaka gereğini yapacak" dedi. 

"SAVUNMA BAKANI'NIN MECBURİYET OLDUĞUNU İFADE ETMESİ ÖNEMLİ"

ABD Savunma Bakanı James Mattis'le Londra'da, YPG ve DEAŞ ile mücadeleye ilişkin kapsamlı bir görüşme yaptığını dile getiren Yıldırım, "Adı ne olursa olsun, ister PKK olsun ister YPG olsun ister PYD ister DEAŞ olsun, bunların hepsi terör örgütüdür. Bunlar birer ölüm makinasıdır. Sınırlarımızın öte yanında her türlü terör yapılanması hakkındaki hassasiyetimizi bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ziyareti öncesi doğrudan anlatma fırsatı bulduk. Savunma Bakanı'nın bu konuda, bunun bir mecburiyet olduğunu, bir seçim olmadığını ifade etmesi önemlidir. Ancak sebep ne olursa olsun bir terör örgütüyle dostumuz ve NATO'daki müttefikimiz ABD'nin bir başka terör örgütünü yok etmek için iş birliği yapması kabul edilebilir bir şey değildir. Bunu açık ve net bir şekilde kendisine ifade ettim. Eğer hala burada; Türkiye'nin hassasiyetleri, Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren konularda gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey, çok açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin. İster hudutlarımızın dışında ister hudutlarımızın içerisinde. Bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız. Gereğini yaparız" diye konuştu. 

"KOMİSYONUN ÜYELERİ BELİRLENDİ, GÖREVE BAŞLAYACAK"

OHAL Komisyonu üyelerinin belli olduğunu da açıklayan Başbakan Yıldırım, "Bugüne kadar itirazları değerlendirilip, iade edilen sayısı 20 binin üzerindedir. 685 Sayılı Kararname ile kurulan Olağanüstü İşleri İnceleme Komisyonu'nun üyeleri de belirlenmiş olup, göreve başlayacaktır. Böylece itirazlar artık tek bir kuruma değil, bu merkeze adeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkeze yapılacak. Burada karara bağlanacak. Bu düzenlemeyle müracaatları haklı görülenlerin hakları iade edilecek. Haklı görülmeyenler içinse yargı yolu açılmış olacak" diye konuştu. 

***

Okumak için tıklayınız:

Bülent Arınç: Yalvarıyorum; OHAL Komisyonu hayata geçsin!

AA

Okunma Sayısı: 3633
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    16.5.2017 17:44:00

    Mahkeme varken komisyon da ne oluyor suç mahkemede ispatlanır komisyon da değil. Allah adil-i mutlaktır.

  • burhan

    16.5.2017 14:02:58

    herşey yıkılmış iş işten geçmiş şimdi komisyon kurulmuşmuş Allahın hesabından korkun

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı