"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özal: En doğrusu ve akılcısı beraber yaşamaktır

22 Aralık 2014, Pazartesi 12:58
Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Irak ve Suriye’deki bütün bölgeleri gezdiğini belirterek, “ Oranın insanı bizim insanımızdan farklı değil.

Aynı kültüre sahip insanlarız. Coğrafi ve tarihi olarak beraber yaşaması en doğrusu ve en akılcısıdır.” dedi. 

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Özal’ı makam kapısında karşılayan Kışanak, “Sizlerin bu kadim kentte olmanı,ı barış ve özgürlüğü temsil eden bu kentte bulunmanız bizler için önemlidir.” diye konuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şahsında Türkiye toplumunun çözüm umudunun kırılmak istendiğini anlatan Kışanak, şöyle devam etti: “Ama milyonlarca insan yine özgürlük barış ve çözüm konusunda ısrar etti. Bugün bu aşamalara gelmiş olmamız önemli. Bu gibi büyük ve zor konularda asıl ilk adımı atmak çok zordur. Bu kırılma noktasıdır. Yüzleşmek, cesaret etmek, bunu açıkça toplumla paylaşma cesareti göstermek bütün bunları rahmetli Özal’ın yaptığı şeylerdi.” 

“ÖZAL’IN IRAK YAKLAŞIMI GİBİ SURİYE KONUSUNDA DA CESUR BİR ADAM ÇIKMALI” 

Cesur, halkın gerçeklerini bilen ve gerçek anlamda barışa ve kardeşliğine inanan insanlara ihtiyaç olduğunu anlatan Kışanak, “O dönemde aynı sorunlar Irak’ta yaşandı. O zaman da tartışmalar vardı ve Sayın Özal büyük bir cesaretle sayın Talabanî’yi Türkiye’ye kabul eden, görüşme yapan ve çözümün önünü açan bir duruş içerisindeydi. Bugün Suriye açısından da böyle bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Cesur bir sesin, cesur bir insanın çıkıp Rojava Kürdistan’ını, Kürtleri kucaklayan bir yaklaşım göstermesi lazım. Suriye’de başka türlü çözüm olmayacak. Artık çözüme ihtiyaç. Orada mücadele eden insanlar var ama asıl çözüm siyasettir. Onların kendi topraklarında yaşamaları bir hak olduğunu ve bunun Türkiye için bir tehdit değil bir katkı olduğunu düşünmek gerekiyor. Bugün Ankara’dan en çok birlikte çalıştığı bir merkezdir Hevler (Erbil). Yıllarca tehdit olarak gösterildi. Bunun tersine Türkiye’nin birlikte çalıştığı bir il oldu. Türkiye'nin komşusu IŞİD mi olsun Kürtler mi olsun? Bu sorulamayacak kadar cevabı açık bir sorudur. Birbirine saygı temelinde yaklaşmaları halinde sorun kalmadığını görüyoruz. Sayın Özal demek bu demek.” ifadelerini kullandı. 

“YILLARCA KORKULARLA BÜYÜTÜLDÜK” 

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal ise Diyarbakır’ın kendisi için özel bir yeri olduğunu belirtti, birliktelik vurgusu yaptı. Suriye’de yönetimin nasıl olacağını oradaki halkın belirleyeceğini anlatan Özal, şunları söyledi: “Irak ve Suriye’nin bölgelerini gezdim. Oranın insanı bizim insanımızdan farklı değil. Aynı kültüre sahip insanlarız. Coğrafi ve tarihi olarak beraber yaşaması en doğrusu ve en akılcısıdır. Burada düşman olarak değil dostluk çok önemli. Irak bugün Türkiye için en önemli ticaret ülkelerinden bir tanesi. Yarın Suriye de olabilir. Her zaman oradaki insanların tarihi olarak birliktelikten dolayı destek olmak gerekiyor. Türkiye olarak yıllarca korkularla büyütüldük, bunların boş korkular olduğunu artık söylemek gerekiyor.” 

Okunma Sayısı: 1087
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı