"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Partilerden teröre karşı ortak bildiri

18 Şubat 2016, Perşembe 08:26
AKP, CHP ve MHP'nin TBMM grupları tarafından, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin hazırlanan ortak bildiride, "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamacayacaktır" denildi.

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı için TBMM'de temsil edilen dört siyasi parti ortak bildiri yayınlamak istedi. Ancak HDP, bildiri metninin içeriğine karşı çıktı. Bunun üzerine AKP, CHP ve MHP grupları ortak bildiri yayınladı.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın imzaları ile yayınlanan ortak bildiri de şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz bugün vahim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Öncelikle, bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Bizler TBMM'nde grubu bulunan siyasi partiler olarak;  birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini; Türkiye Cumhuriyeti'nin bu oyunu bozacak güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz."

HDP'Lİ BALUKEN: SİYASİ ETİĞE UYMAZ

Bildiri metnini TBMM Genel Kurulu'nda  AKP, CHP ve MHP grup başkanvekilleri tek tek kürsüye gelerek ayrı ayrı okudu. AKPli, CHP'li ve MHP'li vekiller metnin her okunuşunda ayağa kalkıp alkışlayarak desteklerini gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, Meclis'teki görüşmelerde acımasızca saldırıyı kınadıklarını, bütün topluma başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ifade ettiklerini vurguladı. Hazırlanan metnin içeriğiyle ilgili uzlaşmanın ortaya çıkmadığını belirten Baluken, "Metnin içeriğinde İstasyon Meydanı'nda patlayan bombalara, Suruç'ta, Ankara'da, Sultanahmet'te yapılan katliamların olması gerektiğini, bölgede devam eden sokağa çıkma yasaklarından yaşanan sivil can kayıplarıyla ilgili ibare olması gerektiğini söyledik. Burada farklı algı yaratmaya çalışmak siyasi etiğe uymaz" dedi.

Etiketler: tbmm, hdp, bildiri, terör
Okunma Sayısı: 1425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • DEMOKRAT

    18.2.2016 12:03:02

    partiler değil:meclisteki üç parti.bir diğer husus bu üç parti dışındaki partilerde parti ve onlardan da kınayanlar oldu.lütfen...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı